INDIGO-DataCloud Kick-off Meeting



Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome from INFN Management

Wednesday, 22 April 2015 14:10 (30 minutes)

Presenter: Prof. ZOCCOLI, Antonio (INFN)

Session Classification: Introduction

INDIGO-DataCloud: introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

INDIGO-DataCloud: introduction

Wednesday, 22 April 2015 14:40 (20 minutes)

Presenter: SALOMONI, Davide (CNAF)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 2 Type: not specified

INDIGO User Community involvement

Wednesday, 22 April 2015 15:20 (30 minutes)

Primary author: Prof. MARCO DE LUCAS, Jesus (IFCA CSIC)

Presenter: Prof. MARCO DE LUCAS, Jesus (IFCA CSIC)

Session Classification: Introduction

INDIGO: Technical Overview

Contribution ID: 3 Type: not specified

INDIGO: Technical Overview

Wednesday, 22 April 2015 15:50 (30 minutes)

Primary author: DONVITO, Giacinto (BA)

Presenter: DONVITO, Giacinto (BA)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 4

INDIGO: The Consortium

Wednesday, 22 April 2015 16:20 (25 minutes)

INDIGO: The Consortium

Type: not specified

Primary author: GAIDO, Luciano (TO)

Presenter: GAIDO, Luciano (TO)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

EGI-Engage and the EGI ecosystem

Wednesday, 22 April 2015 17:05 (20 minutes)

Presenter: SOLAGNA, Peter (EGI.eu)

Session Classification: User Comunity

INAF use cases: from Astronomic...

Contribution ID: 6 Type: not specified

INAF use cases: from Astronomical Archives and analysis to big projects like SKA and CTA

Wednesday, 22 April 2015 17:25 (20 minutes)

Presenters: Dr ANTONELLI, Angelo (INAF); Dr KNAPIC, Cristina (INAF)

Session Classification: User Comunity

Contribution ID: 7 Type: not specified

The CINECA's infrastructure and the EUDAT and PRACE initiatives

Wednesday, 22 April 2015 17:45 (20 minutes)

Presenter: Dr FIAMENI, Giuseppe

Session Classification: User Comunity

Contribution ID: 8

Type: not specified

INDIGO: an opportunity for ELIXIR-ITALY to develop services on a solid and open cloud software platform

Wednesday, 22 April 2015 18:05 (20 minutes)

Presenter: Dr PROFITTI, Giuseppe (CNR)

Session Classification: User Comunity

Contribution ID: 9 Type: not specified

WP2 Technical Overview and main topic of interest

Thursday, 23 April 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: JESUS, Marco

Session Classification: WP2 Parallel Session

Contribution ID: 10 Type: not specified

WP2 Partners presents itself

Thursday, 23 April 2015 11:00 (1h 30m)

One representant for each partner, with the aims of describing the use-case that the community will bring into INDIGO – 8"each

Session Classification: WP2 Parallel Session

Contribution ID: 11 Type: not specified

WP2 organization of works

Thursday, 23 April 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: SOLAGNA, Peter (INFN)

Session Classification: WP2 Parallel Session

Contribution ID: 12 Type: not specified

WP3 Technical Overview and main foreseen tasks

Thursday, 23 April 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: GOMES, Jorge

Session Classification: WP3 Parallel Session

Contribution ID: 13 Type: not specified

WP3 Partners presents itself

Thursday, 23 April 2015 11:00 (1h 30m)

One representant for each partner, with the aims of describing the experience of the partner in the topics of interest for WP3 – 8"each

Session Classification: WP3 Parallel Session

Contribution ID: 14 Type: not specified

WP3 organization of activities

Thursday, 23 April 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: SUSTR, Zdenek

Session Classification: WP3 Parallel Session

Contribution ID: 15 Type: not specified

WP6 Technical Overview and main topics of interest

Thursday, 23 April 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: PLOCIENNIK, Marcin

Session Classification: WP6 Parallel Session

Contribution ID: 16 Type: not specified

WP6 Partners present themselves

Thursday, 23 April 2015 11:00 (1h 30m)

One representative for each partner, describing the interests and experience of the partner in the WP6 activities -20"each

Session Classification: WP6 Parallel Session

Contribution ID: 17 Type: not specified

WP4 Technical Overview and main topics of interest

Thursday, 23 April 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: FUHRMANN, Patrick

Session Classification: WP4 Parallel Session

Contribution ID: 18 Type: not specified

WP6 organization of activities

Thursday, 23 April 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (CT)

Session Classification: WP6 Parallel Session

Contribution ID: 19 Type: not specified

WP4 Partners present themselves

Thursday, 23 April 2015 11:00 (1h 30m)

One representative for each partner, describing the interests and experience of the partner in the WP4 activities -10"each

Session Classification: WP4 Parallel Session

Contribution ID: 20 Type: not specified

WP5 Technical Overview and main topics of interest

Thursday, 23 April 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: DONVITO, Giacinto (BA)

Session Classification: WP5 Parallel Session

Contribution ID: 21 Type: not specified

WP5 Partners present themselves

Thursday, 23 April 2015 11:00 (1h 30m)

One representative for each partner, describing the interests and experience of the partner in the WP5 activities -8" each

Session Classification: WP5 Parallel Session

Contribution ID: 22 Type: not specified

WP4 organization of activities

Thursday, 23 April 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: HARDT, Marcus

Session Classification: WP4 Parallel Session

Contribution ID: 23 Type: not specified

WP5 organization of activities

Thursday, 23 April 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: DUTKA, Łukasz

Session Classification: WP5 Parallel Session

Contribution ID: 24 Type: not specified

PaaS issues and architecture

Thursday, 23 April 2015 16:00 (1h 30m)

Presenter: DONVITO, Giacinto (BA)

Session Classification: PaaS Core

Contribution ID: 25 Type: not specified

Storage access and interfaces

Thursday, 23 April 2015 16:00 (1h 30m)

Presenter: DUTKA, Lukasz

Session Classification: Storage access and interfaces

Contribution ID: 26

Type: not specified

Service Discovery & Monitoring in WP5

Contribution ID: 27 Type: not specified

Service Discovery & Monitoring in WP4

Contribution ID: 28 Type: not specified

Identity and access management in WP5

Thursday, 23 April 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: CECCANTI, Andrea (CNAF)

Session Classification: AAI Session

Contribution ID: 29 Type: not specified

WP2 Summary and next steps

Thursday, 23 April 2015 14:00 (15 minutes)

Presenter: Dr MARCO DE LUCAS, Jesus (CSIC)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 30 Type: not specified

WP3 Summary and next steps

Thursday, 23 April 2015 14:15 (15 minutes)

Presenter: GOMES, Jorge (LIP)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 31 Type: not specified

WP4 Summary and next steps

Thursday, 23 April 2015 14:30 (15 minutes)

Presenter: Dr FUHRMANN, Patrick (DESY)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 32 Type: not specified

WP5 Summary and next steps

Thursday, 23 April 2015 14:45 (15 minutes)

Presenter: DONVITO, Giacinto (BA)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 33 Type: not specified

Identity and access management in WP4

Thursday, 23 April 2015 18:00 (30 minutes)

Presenter: HARDT, Marcus

Session Classification: AAI Session

Contribution ID: 34 Type: not specified

WP6 Summary and next steps

Thursday, 23 April 2015 15:00 (15 minutes)

Presenter: PLOCIENNIK, Marcin (PSNC)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 35 Type: not specified

Boards Summary and discussion on Technical Board

Friday, 24 April 2015 12:20 (20 minutes)

Presenter: CAMPOS, Isabel (CSIC)

Session Classification: Plenary sessions

Contribution ID: 36 Type: not specified

AAI Session Summary

Friday, 24 April 2015 11:40 (20 minutes)

Presenters: CECCANTI, Andrea (CNAF); Dr HARDT, Marcus (KIT)

Session Classification: Plenary sessions

Contribution ID: 37 Type: not specified

Technical discussion about WP interaction

Friday, 24 April 2015 12:00 (20 minutes)

Presenter: CAMPOS, Isabel (CSIC)

Session Classification: Plenary sessions

INDIGO-...

/ Report of Contributions

PaaS Core Summary

Contribution ID: 38 Type: not specified

PaaS Core Summary

Friday, 24 April 2015 11:00 (20 minutes)

Presenter: DONVITO, Giacinto (BA)

Session Classification: Plenary sessions

Contribution ID: 39 Type: not specified

Storage access and interfaces summary

Friday, 24 April 2015 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr DUTKA, Lukasz (CYFRONET)

Session Classification: Plenary sessions

Conclusions

Contribution ID: 40 Type: not specified

Conclusions

Friday, 24 April 2015 12:40 (20 minutes)

Presenter: SALOMONI, Davide (CNAF)

Session Classification: Plenary sessions

Contribution ID: 41 Type: not specified

Technical discussion about WP interaction

Thursday, 23 April 2015 15:15 (15 minutes)

Presenter: Dr CAMPOS, Isabel (IFCA-CSIC)

Session Classification: WP parallel session summary

Contribution ID: 42

Type: not specified

The APRE (Italian national contact point) vision for the H2020 E-INFRA calls

Wednesday, 22 April 2015 15:00 (20 minutes)

Presenter: Dr MERCURIO, Daniela (RICH)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 43 Type: not specified

Introduction to the kick-off meeting and logistics

Wednesday, 22 April 2015 14:00 (10 minutes)

Presenter: SALOMONI, Davide (CNAF)

Session Classification: Introduction