# Strings & Strong Interactions Workshop

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Flavour and Mesons in the AdS/CFT correspondence

Thursday, 18 September 2008 09:30 (1 hour)

**Presenter:** ERDMENGER, Johanna (Max Planck Institute)

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### AdS/CFT and high temperature gauge theory

Thursday, 18 September 2008 11:00 (1 hour)

**Presenter:** POLICASTRO, Giuseppe (LPT Ecole Normale Superieure)

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Thermodynamics in improved holographic QCD

Thursday, 18 September 2008 12:00 (1 hour)

**Presenter:** GURSOY, Umut (Ecole Polytechnique)

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **The ALICE Physics Program**

Thursday, 18 September 2008 15:00 (1 hour)

**Presenter:** SCOMPARIN, Enrico (INFN - Torino)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

## Measurement of hard probes in heavy ion collisions at LHC with ALICE: jets and photons

Thursday, 18 September 2008 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** CONESA BALBASTRE, Gustavo (INFN - LNF)

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## Observing the decay of unstable strings in SU(2) Yang Mills Theory

Thursday, 18 September 2008 16:45 (30 minutes)

Presenter: PEPE, Michele (INFN - Milano Bicocca)

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Magnetic monopoles in high temperature QCD

Thursday, 18 September 2008 17:15 (30 minutes)

Presenter: D'ALESSANDRO, Alessio (U. Genova & INFN)

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Registration

Thursday, 18 September 2008 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### Novel structures in scattering amplitudes

Friday, 19 September 2008 09:00 (50 minutes)

**Presenter:** TRAVAGLINI, Gabriele (Queen Mary - London)

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

#### Saturation in deep inelastic scattering from AdS/CFT

Friday, 19 September 2008 09:50 (50 minutes)

Presenter: CORNALBA, Lorenzo (U. Milano Bicocca & Centro Fermi)

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Some applications of light-cone superspace

Friday, 19 September 2008 11:00 (30 minutes)

Presenter: KOVACS, Stefano (Trinity College & Dublin Institute for Adv. Studies)

Contribution ID: 11 Type: not specified

## Localization by homology in the loop equation of large-N Yang Mills theory: a case of holography without supersymmetry

Friday, 19 September 2008 11:30 (30 minutes)

Presenter: BOCHICCHIO, Marco (INFN - Roma La Sapienza)

Contribution ID: 12 Type: not specified

## Light mesons and glueballs in a bottom-up approach to holographic QCD

Friday, 19 September 2008 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** COLANGELO, Pietro (INFN - Bari)

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Hadronization of QCD**

Friday, 19 September 2008 15:30 (30 minutes)

**Presenter:** PALUMBO, Fabrizio (INFN - LNF)

Final discussion

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Final discussion**

Friday, 19 September 2008 16:00 (1 hour)

**Presenter:** FERRARA, Sergio (CERN & INFN)