Advances studies in the low-energy QCD in the strangeness sector and possible implications in astrophysics - Dedicated to the memory of Paul Kienle

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Welcome

Wednesday, 19 June 2013 14:45 (15 minutes)

Presenter: Dr CURCEANU, Catalina Oana (LNF)

Contribution ID: 1 Type: not specified

# Kaonic Nuclear Clusters: present and near-future outlooks –as a tribute to the memory of my dear Paul Kienle

Wednesday, 19 June 2013 15:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. YAMAKAKI, Toshimitsu

Contribution ID: 2 Type: not specified

### Review of the networking activity LEANNIS - a tribute to Paul Kienle

Wednesday, 19 June 2013 16:15 (30 minutes)

**Presenter:** Dr MARTON, Johann (Stefan Meyer Institute)

Contribution ID: 3 Type: **not specified** 

# Cutting Edge Technology: To find something new you have to do something new

Wednesday, 19 June 2013 16:45 (30 minutes)

**Presenter:** Dr ZMESKAL, Johann (Stefan Meyer Institute for Subatomic Physics)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Towards a Hadron Physics project in Horizon 2020

Wednesday, 19 June 2013 17:15 (45 minutes)

Presenter: GUARALDO, Carlo (CS)

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# From the exotic Carlo's request to Nicola Cabibbo to eV precision: the successful history of the exotic atoms at DAFNE. Quo Vadis exotica?

Thursday, 20 June 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr CURCEANU, Catalina Oana (LNF)

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

# Lamba-N correlations in low energy K- absorption in light nuclei

Thursday, 20 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr VAZQUEZ DOCE, Oton (LNF)

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Recent results of kaonic absorption from FINUDA

Thursday, 20 June 2013 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** FILIPPI, Alessandra (TO)

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Investigating the Antikaon-Nucleon interaction

Thursday, 20 June 2013 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr FABBIETTI, L.

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

### New development of Silicon Drift Detectors for the SIDDHARTA - experiment upgrade

Thursday, 20 June 2013 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** FIORINI, Carlo Ettore (MI)

Contribution ID: 10 Type: not specified

### Problems and implications of the measurement of compact stars radii on the nuclear equation of state

Thursday, 20 June 2013 12:30 (30 minutes)

Presenter: DRAGO, Alessandro (LNF)

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **Present status of DAFNE**

Thursday, 20 June 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter: MILARDI, Catia (LNF)

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Study of the Lamba(1405) going to Sigma0 pi0 in AMADEUS

Thursday, 20 June 2013 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** Mr PISCICCHIA, Kristian (LNF)

Contribution ID: 13 Type: not specified

## Study of the Sigma+ pi- invariant mass spectrum with the KLOE detector by AMADEUS

Thursday, 20 June 2013 15:30 (30 minutes)

Presenter: SCORDO, Alessandro (LNF)

Contribution ID: 14 Type: not specified

# Development of CdZnTe-based X ray and gamma ray detectors at IMEM

Thursday, 20 June 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** ZAPPETTINI, A.

Contribution ID: 15 Type: not specified

## A new active GEM-based TPC: present and future developments

Thursday, 20 June 2013 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** POLI LENER, Marco (LNF)

Contribution ID: 16 Type: not specified

### X-ray spectroscopy of heavy kaonic atoms

Friday, 21 June 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr ISHIWATARI, Tomoichi (Stefan Meyer Institut fuer subatomare Physik)

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### kaonic Nuclear Bound Search with FOPI and DISTO

Friday, 21 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** Prof. SUZUKI, Ken (Nagasaki University Graduate School of Biomedical Sciences)

Contribution ID: 18 Type: not specified

## Kaonic deuterium X ray experiments - SIDDARTA and plans for LNF and J-PARC

Friday, 21 June 2013 11:00 (30 minutes)

Presenter: CARGNELLI, Michael (Austrian Academy of Sciences - Stefan Meyer Institute)

Contribution ID: 19 Type: not specified

### Recent developments on x ray detectors for particle physics

Friday, 21 June 2013 11:30 (30 minutes)

Presenter: ILIESCU, Mihail Antoniu (LNF)

Contribution ID: 20 Type: not specified

# Applications of superconducting transition edge sensors (TES) for next-generation x ray spectroscopies

Friday, 21 June 2013 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** TATSUNO, Hideyuki

Contribution ID: 21 Type: not specified

### Discussion and closing

Friday, 21 June 2013 12:30 (30 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

# pi minus-hyperon momentum correlations - new perspetives for charged channels

Thursday, 20 June 2013 17:30 (15 minutes)

**Presenter:** Ms TUCAKOVIC, Ivana