### MPI@LHC'08

## **Report of Contributions**

Higgs Search at Tevatron

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### **Higgs Search at Tevatron**

Monday, 27 October 2008 09:30 (40 minutes)

**Presenter:** RALF BERNHARD

Session Classification: Hot Topics

CDF: The Underlying Event and C...

Contribution ID: 2

Type: not specified

### CDF: The Underlying Event and Comparisons with MC

Monday, 27 October 2008 10:10 (30 minutes)

Presenter: RICK FIELD Session Classification: Hot Topics

Monte Carlo Generators for the LHC

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### Monte Carlo Generators for the LHC

Monday, 27 October 2008 11:10 (30 minutes)

**Presenter:** ROBERTO CHIERICI Session Classification: Hot Topics

Total cross sections at the LHC

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### Total cross sections at the LHC

Monday, 27 October 2008 11:40 (30 minutes)

Presenter:ROHINI GODBOLESession Classification:Hot Topics

Progress in jet search algorithms

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Progress in jet search algorithms

Monday, 27 October 2008 12:10 (30 minutes)

**Presenter:** MATTEO CACCIARI **Session Classification:** Hot Topics

Multijet production and S-channel...

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### Multijet production and S-channel unitarity

Monday, 27 October 2008 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** TED ROGERS

W's as tools to probe multiparton ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

## W's as tools to probe multiparton interaction dynamics

Monday, 27 October 2008 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** DANIELE TRELEANI

QCD Mini-jet contribution to the t...

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### QCD Mini-jet contribution to the total cross-section

Monday, 27 October 2008 15:30 (30 minutes)

**Presenter:** ANDREA ACHILLI

CDF: Min-Bias Studies at CDF and ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

### CDF: Min-Bias Studies at CDF and Comparisons with MC

Monday, 27 October 2008 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** NICCOLO' MOGGI

CMS: Minimum Bias studies

Contribution ID: 12

Type: not specified

#### **CMS: Minimum Bias studies**

*Tuesday, 28 October 2008 09:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** FERENC SIKLER

CMS: Underlying Event studies

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### **CMS: Underlying Event studies**

*Tuesday, 28 October 2008 09:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** FILIPPO AMBROGLINI

CMS: Study of Double Hard MPI in ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### CMS: Study of Double Hard MPI in 3jet+gamma

*Tuesday, 28 October 2008 10:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** FLORIAN BECHTEL

ATLAS: Status of the minimum bi ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### ATLAS: Status of the minimum bias events

*Tuesday, 28 October 2008 11:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** WILLIAM BELL

ATLAS: Underlying Event Studies

Contribution ID: 16

Type: not specified

#### **ATLAS: Underlying Event Studies**

*Tuesday, 28 October 2008 11:30 (30 minutes)* 

Presenter: ALESSANDRO TRICOLI

ATLAS: Tuning of the QCD Monte ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

#### **ATLAS: Tuning of the QCD Monte Carlo Models**

*Tuesday, 28 October 2008 12:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** ARTHUR MORAES

ALICE: Min-bias Studies at ALICE

Contribution ID: 18

Type: not specified

#### **ALICE: Min-bias Studies at ALICE**

*Tuesday, 28 October 2008 14:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** RAFFAELE GROSSO

LHCb: Minimum Bias at LHCb

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### LHCb: Minimum Bias at LHCb

Tuesday, 28 October 2008 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** UMBERTO MARCONI

TOTEM: "TOTEM Early Measure ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

#### **TOTEM:** "TOTEM Early Measuremnets"

*Tuesday, 28 October 2008 15:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** FABRIZIO FERRO

Small x pdfs - experimental review

Contribution ID: 22

Type: not specified

#### Small x pdfs - experimental review

*Tuesday, 28 October 2008 16:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** RONAN MCNULTY

Small x pdfs - diffractive/not diffra...

Contribution ID: 23

Type: not specified

## Small x pdfs - diffractive/not diffractive integrated/unintegrated

*Tuesday, 28 October 2008 17:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** VICTOR LENDERMANN

CDF experimental results on diffra ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### **CDF** experimental results on diffraction

Wednesday, 29 October 2008 09:00 (30 minutes)

Presenter: GALLINARO, Michele

Gap survival probability and resca...

Contribution ID: 25

Type: not specified

## Gap survival probability and rescattering in diffraction

Wednesday, 29 October 2008 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** ADA SOLANO

Gap survival probability and resca...

Contribution ID: 26

Type: not specified

### Gap survival probability and rescattering in diffraction (LHC)

Wednesday, 29 October 2008 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** MICHELE ARNEODO

Theoretical estimates of gap survival

Contribution ID: 27

Type: not specified

#### Theoretical estimates of gap survival

Wednesday, 29 October 2008 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** LEONID FRANKFURT

Forward jet close to rapidity gaps ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

# Forward jet close to rapidity gaps & Muller Navelet jets at the LHC

Wednesday, 29 October 2008 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** MARIO CAMPANELLI

New phenomena in DIS at very hi...

Contribution ID: 29

Type: not specified

## New phenomena in DIS at very high energies and it's impact on LHC

Wednesday, 29 October 2008 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** BORIS BLOC

Soft interactions in Herwig++

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### Soft interactions in Herwig++

*Thursday, 30 October 2008 09:00 (45 minutes)* 

**Presenter:** MANUEL BÄHR

Pythia 8

Contribution ID: 31

Type: not specified

#### Pythia 8

Thursday, 30 October 2008 09:45 (45 minutes)

**Presenter:** RICHARD CORKE

Sherpa

Contribution ID: 32

Type: not specified

#### Sherpa

*Thursday, 30 October 2008 11:00 (45 minutes)* 

**Presenter:** STEFAN HOCHE

Color connections, Multijets

Contribution ID: 33

Type: not specified

#### **Color connections, Multijets**

Thursday, 30 October 2008 11:45 (30 minutes)

**Presenter:** PETER SKANDS

MC event generators: look from h ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

## MC event generators: look from hard core QCD theorists

*Thursday, 30 October 2008 12:15 (30 minutes)* 

Presenter:ZOLTAN NAGYSession Classification:Monte Carlo Models

EPOS and others

Contribution ID: 35

Type: not specified

#### **EPOS** and others

*Thursday, 30 October 2008 14:30 (40 minutes)* 

**Presenter:** KLAUS WERNER

Comparison between tuned gener ...

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### **Comparison between tuned generators**

*Thursday, 30 October 2008 15:10 (40 minutes)* 

**Presenter:** HENDRIK HOETH

MCs based on the Regge-Gribov a...

Contribution ID: 37

Type: not specified

#### MCs based on the Regge-Gribov approach

*Thursday, 30 October 2008 15:50 (40 minutes)* 

**Presenter:** RALPH ENGEL

High parton densities and saturati...

Contribution ID: 38

Type: not specified

#### High parton densities and saturation scale

*Thursday, 30 October 2008 17:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** CYRILLE MARQUET **Session Classification:** Heavy Ions

Antishadowing and multiparton sc ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

## Antishadowing and multiparton scattering in hard-nucl collisions

Thursday, 30 October 2008 18:00 (30 minutes)

**Presenter:** MARK STRIKMAN **Session Classification:** Heavy Ions MPI@LHC'08 / Report of Contributions

Quarkonia production (production ...

Contribution ID: 40

Type: not specified

## Quarkonia production (production through MPI followed by final state heavy-quark recombination)

Friday, 31 October 2008 09:00 (30 minutes)

Presenter: MISCHKE, Andre Session Classification: Heay Ions

Jets in heavy-ion collisions (emph ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

## Jets in heavy-ion collisions (emphasis on UE bg subtraction)

*Friday, 31 October 2008 09:30 (30 minutes)* 

Presenter:MAGALI ESTIENNESession Classification:Heay Ions

Incoherent parton-parton scatterin ...

Contribution ID: 42

Type: not specified

# Incoherent parton-parton scattering, nuclear PDFs, and hard pQCD yields in nucleus-nucleus collisions

*Friday, 31 October 2008 10:00 (30 minutes)* 

Presenter: KLAUS REYGERS Session Classification: Heay Ions

Heavy-ion perspectives at the LHC

Contribution ID: 43

Type: not specified

### Heavy-ion perspectives at the LHC

*Friday, 31 October 2008 11:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** JULIA VELKOVSKA **Session Classification:** Heay Ions

HERA: MPI in photoproduction

Contribution ID: 44

Type: not specified

#### **HERA: MPI in photoproduction**

Monday, 27 October 2008 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** LLUIS MARTI

Session Classification: Soft & Hard Multiple Parton Interactions

Vector meson and dijet production

Contribution ID: 45

Type: not specified

#### Vector meson and dijet production

*Tuesday, 28 October 2008 17:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** HENRI KOWALSKI

Session Classification: Small x physics and diffraction

MPI@LHC'08 / Report of Contributions

Monte Carlo Implementation of Sa...

Contribution ID: 46

Type: not specified

#### **Monte Carlo Implementation of Saturation**

*Thursday, 30 October 2008 17:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** KRZYSZTOF KUTAK

Session Classification: Monte Carlo Models

Local Organization

Contribution ID: 47

Type: not specified

### **Local Organization**

Monday, 27 October 2008 09:00 (10 minutes)

**Presenter:** FANO', Livio (PG)

Welcome from Perugia Authorities

Contribution ID: 48

Type: not specified

### Welcome from Perugia Authorities

Monday, 27 October 2008 09:10 (5 minutes)

Welcome from INFN and CMS - Pe ...

Contribution ID: 49

Type: not specified

#### Welcome from INFN and CMS - Perugia

Monday, 27 October 2008 09:20 (5 minutes)

**Presenter:** MANTOVANI, Giancarlo (PG)

Welcome from University of Perug...

Contribution ID: 50

Type: not specified

#### Welcome from University of Perugia - Physics dept.

Monday, 27 October 2008 09:15 (5 minutes)

Presenter: CIOFI DEGLI ATTI, Claudio (PG)

Introduction to the workshop

Contribution ID: 51

Type: not specified

#### Introduction to the workshop

Monday, 27 October 2008 09:25 (5 minutes)

**Presenter:** Dr BARTALINI, Paolo (NTU)