PROVA2- Open Symposium on the European Strategy for Particle Physics

Report of Contributions

Parallel Session I-IV (Parallel 1)

Contribution ID: 1

Type: not specified

Parallel Session I-IV (Parallel 1)

Parallel Session I

Contribution ID: 2

Type: not specified

Parallel Session I

Parallel Session I-IV (Parallel 2)

Contribution ID: 3

Type: not specified

Parallel Session I-IV (Parallel 2)

Paralell Session I-IV (Parallel 3)

Contribution ID: 4

Type: not specified

Paralell Session I-IV (Parallel 3)

Parallel Session I-IV (Parallel 4)

Contribution ID: 5

Type: not specified

Parallel Session I-IV (Parallel 4)

Parallel Session V - Flavor

Contribution ID: 6

Type: not specified

Parallel Session V - Flavor

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

Parallel Session I - Electroweak Ph...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Parallel Session I - Electroweak Physics

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics (part II)

Parallel Session II - Accelerator Te ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Parallel Session II - Accelerator Technologies

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics (part II)

Parallel Session III - Neutrinos and ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Parallel Session III - Neutrinos and Cosmic Messengers

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics (part II)

Parallel Session V - Flavor

Contribution ID: 10

Type: not specified

Parallel Session V - Flavor

Session Classification: p-11.15-13.00

Parallel Session I - Electroweak Ph...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Parallel Session I - Electroweak Physics

Convener: Monica Dunford (Heidelberg University) Jorge de Blas (University of Granada)

Session Classification: p-11.15-13.00

Parallel Session II - Accelerator Te ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Parallel Session II - Accelerator Technologies

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

Parallel Session IX - Computing

Contribution ID: 14

Type: not specified

Parallel Session IX - Computing

Parallel Session V

Contribution ID: 15

Type: not specified

Parallel Session V

Parallel Session 6 - DETECTOR TE ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Parallel Session 6 - DETECTOR TECHNOLOGIES

Monday, 30 June 2025 15:40 (1 minute)

Parallel Session VII - BSM

Contribution ID: 17

Type: not specified

Parallel Session VII - BSM

Parallel Session VIII - Dark matter ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Parallel Session VIII - Dark matter/Dark Sector

Parallel Session IX - Computing

Contribution ID: 19

Type: not specified

Parallel Session IX - Computing

Parallel Session V

Contribution ID: 20

Type: not specified

Parallel Session V

Parallel Session VI - Detector Tech...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Parallel Session VI - Detector Technologies

Parallel Session VII - BSM

Contribution ID: 22

Type: not specified

Parallel Session VII - BSM

Parallel Session VIII - Dark matter ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Parallel Session VIII - Dark matter/Dark Sector

Computing in HEP: how we got h ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Computing in HEP: how we got here and needs for the next decade

Thursday, 3 July 2025 16:45 (30 minutes)

Presenter: BOCCALI (INFN-PISA), Tommaso (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Session Classification: Computing

HEP Computing needs and ideas f...

Contribution ID: 25

Type: not specified

HEP Computing needs and ideas for the next generation initiatives

Thursday, 3 July 2025 17:15 (30 minutes)

Presenter: KERSEVAN (JSI LJUBLJANA), Borut (JSI Ljubljana)

Session Classification: Computing

Discussion

Contribution ID: 26

Type: not specified

Discussion

Thursday, 3 July 2025 17:45 (45 minutes)

Presenter: JEZEQUEL (LAPP ANNECY) - DISCUSSION LEADER, Stephane (LAPP Annecy) Session Classification: Computing

Conceptual challenges of collider p ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

Conceptual challenges of collider proposals

Tuesday, 1 July 2025 16:45 (30 minutes)

Primary author: ARDUINI (CERN), Gianluigi (CERN)Presenter: ARDUINI (CERN), Gianluigi (CERN)Session Classification: Accelerator Technologies

The technology challenges

Contribution ID: 28

Type: not specified

The technology challenges

Tuesday, 1 July 2025 17:15 (30 minutes)

Presenter: BURROWS (OXFORD UNIVERSITY), Philip (John Adams Institute, Oxford University)

Session Classification: Accelerator Technologies

Non-collider high intensity concepts

Contribution ID: 29

Type: not specified

Non-collider high intensity concepts

Tuesday, 1 July 2025 17:45 (30 minutes)

Presenter: ROGERS (STFC, UK), Chris (RAL)

Session Classification: Accelerator Technologies

Discussion

Contribution ID: 30

Type: not specified

Discussion

Tuesday, 1 July 2025 18:15 (1 hour)

Tor Raubenheimer (discussion leader)

Presenter: RAUBENHEIMER (SLAC) - DISCUSSION LEADER, Tor (SLAC)

Session Classification: Accelerator Technologies

The Electroweak/Higgs physics la ...

Contribution ID: 31

Type: not specified

The Electroweak/Higgs physics landscape beyond the LHC: Open questions and exploration at future colliders

Wednesday, 2 July 2025 09:00 (30 minutes)

Presenter: DUNFORD (UNIVERSITY OF HEIDELBERG), Monica (Heidelberg University) **Session Classification:** Electroweak Physics

Characterisation of the Electrowea...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Characterisation of the Electroweak/Higgs sectors at future colliders: Comparative assessment

Wednesday, 2 July 2025 09:30 (30 minutes)

Presenter: DE BLAS (UNIVERSITY OF GRANADA), Jorge (University of Granada)

Session Classification: Electroweak Physics

Discussion

Contribution ID: 33

Type: not specified

Discussion

Wednesday, 2 July 2025 10:00 (45 minutes)

Florencia Canelli (discussion leader)

Presenter: CANELLI (UNIVERSITY OF ZURICH) - DISCUSSION LEADER, Florencia (University of Zurich)

Session Classification: Electroweak Physics

Open questions and experimental...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Open questions and experimental prospects: precision QCD & internal structure of protons and nuclei

Wednesday, 2 July 2025 11:15 (30 minutes)

Presenter: DIACONU (CPPM), Cristinel (Aix-Marseille Université et CNRS/IN2P3) **Session Classification:** Strong Interactions

Open questions and experimental...

Contribution ID: 35

Type: not specified

Open questions and experimental prospects: hot and dense QCD & QCD connections to hadronic, nuclear and astrophysics

Wednesday, 2 July 2025 11:45 (30 minutes)

Presenter: DAINESE (INFN-PADUA), Andrea (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Strong Interactions

Discussion

Contribution ID: 36

Type: not specified

Discussion

Wednesday, 2 July 2025 12:15 (45 minutes)

Sven-Olaf Moch (discussion leader)

Presenter: MOCH (UNIVERSITY OF HAMBURG) - DISCUSSION LEADER, Sven-Olaf (Universität Hamburg)

Session Classification: Strong Interactions
Status and open questions in flavo ...

Contribution ID: 37

Type: not specified

Status and open questions in flavour physics

Wednesday, 2 July 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: ISIDORI (UNIVERSITY OF ZURICH), Gino **Session Classification:** Flavour physics

Experimental programs to address ...

Contribution ID: 38

Type: not specified

Experimental programs to address open issues in flavour physics

Wednesday, 2 July 2025 15:00 (30 minutes)

Presenter: SCHUNE (IJCLAB PARIS), Marie-Helene (IJCLab CNRS/Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Flavour physics

Discussion

Contribution ID: 39

Type: not specified

Discussion

Wednesday, 2 July 2025 15:30 (45 minutes)

Tim Gershon (discussion leader)

Presenter: GERSHON (UNIVERSITY OF WARWICK) - DISCUSSION LEADER, Tim (University of Warwick)

Session Classification: Flavour physics

Status and open questions in the s...

Contribution ID: 40

Type: not specified

Status and open questions in the search for Physics Beyond the Standard Model

Thursday, 3 July 2025 09:00 (30 minutes)

Presenter: MALTONI (LOUVAIN, BOLOGNA), Fabio (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** BSM physics

Experimental programs to address ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

Experimental programs to address open issues in BSM physics

Thursday, 3 July 2025 09:30 (30 minutes)

Presenter: GONZALEZ SUAREZ (UPPSALA UNIVERSITY), Rebeca (Uppsala University (SE))

Session Classification: BSM physics

Discussion

Contribution ID: 42

Type: not specified

Discussion

Thursday, 3 July 2025 10:00 (45 minutes)

Maurizio Pierini (discussion leader)

Presenter: PIERINI (CERN) - DISCUSSION LEADER, Maurizio (CERN)

Session Classification: BSM physics

Status and open questions in dark ...

Contribution ID: 43

Type: not specified

Status and open questions in dark matter and dark sector physics

Thursday, 3 July 2025 11:15 (30 minutes)

Presenter: MCCULLOUGH (CERN), Matthew (CERN) **Session Classification:** Dark Matter / dark sector

Experimental programs to address ...

Contribution ID: 44

Type: not specified

Experimental programs to address open issues in dark matter and dark sector physics

Thursday, 3 July 2025 11:45 (30 minutes)

Presenter: MONROE (UNIVERSITY OF OXFORD), Jocelyn (University of Oxford) **Session Classification:** Dark Matter / dark sector

Discussion

Contribution ID: 45

Type: not specified

Discussion

Thursday, 3 July 2025 12:15 (45 minutes)

Caterina Doglinoni (discussion leader)

Presenter: DOGLIONI (UNIVERSITY OF MANCHESTER) - DISCUSSION LEADER, Caterina (University of Manchester)

Session Classification: Dark Matter / dark sector

Tools for Discovery –Instrumentat ...

Contribution ID: 46

Type: not specified

Tools for Discovery –Instrumentation Requirements for Future Projects

Thursday, 3 July 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: HUSEMANN - KIT KARLSRUHE, Ulrich (Karlsruhe Institute of Technology) **Session Classification:** Detector Technologies

From ECFA Detector Roadmap to ...

Contribution ID: 47

Type: not specified

From ECFA Detector Roadmap to DRD Collaborations and beyond

Thursday, 3 July 2025 15:00 (30 minutes)

Presenter: BERGAUER (HEPHY VIENNA), Thomas (HEPHY Vienna) **Session Classification:** Detector Technologies

Discussion

Contribution ID: 48

Type: not specified

Discussion

Thursday, 3 July 2025 15:30 (45 minutes)

Daniela Bortoletto (discussion leader)

Presenter: BORTOLETTO (UNIVERSITY OF OXFORD) -DISCUSSION LEADER, Daniela (University of Oxford)

Session Classification: Detector Technologies

Discussion

Contribution ID: 49

Type: not specified

Discussion

Wednesday, 2 July 2025 17:45 (45 minutes)

Presenter: MEZZETTO (INFN) - DISCUSSION LEADER, Mauro (INFN-PD) **Session Classification:** Neutrinos and Cosmic Messengers

Official Opening

Contribution ID: 50

Type: not specified

Official Opening

Monday, 30 June 2025 09:00 (35 minutes)

Session Classification: Opening Session

Implementation of the last Strategy

Contribution ID: 51

Type: not specified

Implementation of the last Strategy

Monday, 30 June 2025 09:35 (35 minutes)

Presenter: GIANOTTI (CERN), Fabiola (CERN) **Session Classification:** Opening Session

Outstanding questions in particle p ...

Contribution ID: 52

Type: not specified

Outstanding questions in particle physics

Monday, 30 June 2025 10:10 (35 minutes)

Presenter: LAENEN (NIKHEF), Eric (Nikhef/UvAe) **Session Classification:** Opening Session

Parallel IV - Strong Interactions

Contribution ID: 54

Type: not specified

Parallel IV - Strong Interactions

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics (part II)

Status and plans for the realisation ...

Contribution ID: 55

Type: not specified

Status and plans for the realisation of the Circular Electron Positron Collider (CEPC) and other large-scale projects in China

Tuesday, 1 July 2025 14:30 (35 minutes)

Presenter: WANG, Yifang (Institute of High Energy Physics) **Session Classification:** Status in China, Japan, US

Discussion

Contribution ID: 56

Type: not specified

Discussion

Session Classification: Status in China, Japan, US

Status and plans for the realisation ...

Contribution ID: 57

Type: not specified

Status and plans for the realisation of the International Linear Collider (ILC) and other large-scale projects in Japan

Tuesday, 1 July 2025 15:05 (35 minutes)

Presenter: ASAI (KEK), Shoji (U-Tokyo) **Session Classification:** Status in China, Japan, US

Discussion

Contribution ID: 58

Type: not specified

Discussion

Session Classification: Status in China, Japan, US

Large-scale particle physics projec ...

Contribution ID: 59

Type: not specified

Large-scale particle physics projects in the US and plans for participation in projects outside

Tuesday, 1 July 2025 15:40 (35 minutes)

Presenter: MURAYAMA (BERKELEY), Hitoshi (UC Berkeley, LBNL, Kavli IPMU Tokyo) **Session Classification:** Status in China, Japan, US

Discussion

Contribution ID: 60

Type: not specified

Discussion

Session Classification: Status in China, Japan, US

Open questions in neutrino physic ...

Contribution ID: 61

Type: not specified

Open questions in neutrino physics and related BSM

Wednesday, 2 July 2025 16:45 (15 minutes)

Presenter: HERNÁNDEZ (UNIVERSITY OF VALENCIA), Pilar (University of Valencia) **Session Classification:** Neutrinos and Cosmic Messengers

Measurements of neutrino propert...

Contribution ID: 62

Type: not specified

Measurements of neutrino properties in the SM and beyond

Wednesday, 2 July 2025 17:00 (25 minutes)

Presenter: BOLOGNESI (CEA SACLAY), Sara (CEA Saclay)

Session Classification: Neutrinos and Cosmic Messengers

Cosmic Messengers for particle ph ...

Contribution ID: 63

Type: not specified

Cosmic Messengers for particle physics

Wednesday, 2 July 2025 17:25 (20 minutes)

Presenter: DOMCKE (CERN), Valerie

Session Classification: Neutrinos and Cosmic Messengers

Discussion

Contribution ID: 64

Type: not specified

Discussion

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

FCC-ee (incl. common infrastruct...

Contribution ID: 65

Type: not specified

FCC-ee (incl. common infrastructure)

Tuesday, 1 July 2025 09:00 (40 minutes)

Presenter: BENEDIKT (CERN), Michael (CERN)

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part I

FCC-hh

Contribution ID: 66

Type: not specified

FCC-hh

Tuesday, 1 July 2025 09:40 (30 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN (CERN), Frank (CERN)

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part I

A Linear Collider at CERN (ILC, C ...

Contribution ID: 67

Type: not specified

A Linear Collider at CERN (ILC, CLIC)

Tuesday, 1 July 2025 10:10 (40 minutes)

Presenter: STAPNES (CERN), Steinar (CERN)

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part I

LEP3

Contribution ID: 68

Type: not specified

LEP3

Tuesday, 1 July 2025 11:20 (25 minutes)

Presenter:VIRDEE (IMPERIAL COLLEGE LONDON), TejinderSession Classification:Large-scale accelerator projects at CERN, part II

LHeC

Contribution ID: 69

Type: not specified

LHeC

Tuesday, 1 July 2025 11:45 (25 minutes)

Presenter: D'HONDT (NIKHEF), Jorgen (Nikhef)

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part II

Muon Collider

Contribution ID: 70

Type: not specified

Muon Collider

Tuesday, 1 July 2025 12:10 (25 minutes)

Presenter: SCHULTE (CERN), Daniel

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part II

Linear Collider Vision (C3, HALH...

Contribution ID: 71

Type: not specified

Linear Collider Vision (C3, HALHF, wake-field acceleration)

Tuesday, 1 July 2025 12:35 (25 minutes)

Presenter: LIST DESY), Jenny

Session Classification: Large-scale accelerator projects at CERN, part II

National Inputs

Contribution ID: 72

Type: not specified

National Inputs

Friday, 4 July 2025 09:00 (30 minutes)

Presenter: ALEXA (BUKAREST), Calin

Session Classification: Overarching topics (by ESG working groups)

Role of national labs, strategy imp...

Contribution ID: 73

Type: not specified

Role of national labs, strategy implementation

Friday, 4 July 2025 09:30 (25 minutes)

Presenter: STOCCHI (IJCLAB), Achille

Session Classification: Overarching topics (by ESG working groups)
Relations with other fields of physics

Contribution ID: 74

Type: not specified

Relations with other fields of physics

Friday, 4 July 2025 09:55 (25 minutes)

Presenter: KARLINER (TEL AVIV), Marek

Session Classification: Overarching topics (by ESG working groups)

Communication, outreach, career ...

Contribution ID: 75

Type: not specified

Communication, outreach, career aspects

Friday, 4 July 2025 10:20 (25 minutes)

Presenter: VAN MECHELEN (UNIVERSITEIT ANTWERPEN), Pierre (Universiteit Antwerpen) **Session Classification:** Overarching topics (by ESG working groups)

ECR perspectives

Contribution ID: 76

Type: not specified

ECR perspectives

Friday, 4 July 2025 10:45 (30 minutes)

Presenters: DIMITRIADI (KTH), Christina; EINHAUS (KIT KARLSRUHE), Ulrich **Session Classification:** Overarching topics (by ESG working groups)

Sustainability

Contribution ID: 77

Type: not specified

Sustainability

Friday, 4 July 2025 11:45 (25 minutes)

Presenter: LESIAK (KRAKOW), Tadeusz

Session Classification: Overarching topics (cont.)

Knowledge and technology transfer

Contribution ID: 78

Type: not specified

Knowledge and technology transfer

Friday, 4 July 2025 12:10 (25 minutes)

Presenter: T.B.D.

Session Classification: Overarching topics (cont.)

Project comparison (first attempt)

Contribution ID: 79

Type: not specified

Project comparison (first attempt)

Friday, 4 July 2025 12:35 (30 minutes)

Presenter:ARDUINI (CERN), Gianluigi (CERN)Session Classification:Overarching topics (cont.)

Lessons from current ete- colliders ...

Contribution ID: 80

Type: not specified

Lessons from current ete- colliders (i.e. SuperKEKb, DAFNE...)

Monday, 30 June 2025 11:16 (24 minutes)

Presenter: ONISHI (KEK), YUKIYOSHI (KEK)

Lessons from linear collider test fa...

Contribution ID: 81

Type: not specified

Lessons from linear collider test facilities

Monday, 30 June 2025 11:40 (25 minutes)

Presenter: FAUS-GOLDE (IJCLAB), Angeles

Environmental impact considerati...

Contribution ID: 82

Type: not specified

Environmental impact considerations for Accelerator Facilities

Monday, 30 June 2025 12:05 (30 minutes)

Presenter: MAKSYM, Titov

Parallel 2 - Acccelerator Technolo...

Contribution ID: 83

Type: not specified

Parallel 2 - Acccelerator Technologies

Presenter: MUELLER (KIT) - CONVENER, Anke-Susanne **Session Classification:** Parallel 2 - Accelerator Technologies

Normal Conducting RF and F pow ...

Contribution ID: 84

Type: not specified

Normal Conducting RF and F powering

Monday, 30 June 2025 12:35 (25 minutes)

Presenter: WUENSCH (CERN), Walter (CERN)

Parallel 2 - ACCELERATOR TECH...

Contribution ID: 85

Type: not specified

Parallel 2 - ACCELERATOR TECHNOLOGIES (Part 2)

Monday, 30 June 2025 14:00 (1 minute)

Presenter: LOSITO (CERN) - CONVENER, Roberto

Superconducting RF

Contribution ID: 86

Type: not specified

Superconducting RF

Monday, 30 June 2025 14:01 (29 minutes)

Presenter: MCINTOSH (STFC), Peter (STFC)

High-Field magnets

Contribution ID: 87

Type: not specified

High-Field magnets

Monday, 30 June 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: AUCHMANN (PSI), Bernhard (PSI/CERN)

High gradient wakefield accelerat...

Contribution ID: 88

Type: not specified

High gradient wakefield accelerators (i.e. laser- and beam-driven)

Monday, 30 June 2025 15:00 (30 minutes)

Presenter: TURNER (CERN), Marlene (CERN)

Technologies for Accelerator-...

Contribution ID: 89

Type: not specified

Technologies for Accelerator-based experiments

Detector concepts of future HET f...

Contribution ID: 90

Type: not specified

Detector concepts of future HET factories

Monday, 30 June 2025 15:42 (18 minutes)

Presenter: PALLA (INFN-PISA), Fabrizio (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

Semiconductor Technologies for V...

Contribution ID: 91

Type: not specified

Semiconductor Technologies for Vertex Detector, Silicon Tracker and Timing

Monday, 30 June 2025 16:00 (20 minutes)

Presenter: DANIELA BORTOLETTO, Daniela (University of Oxford) **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

Gas Detectors as Main Tracker and ...

Contribution ID: 92

Type: not specified

Gas Detectors as Main Tracker and Muons Chambers

Monday, 30 June 2025 16:20 (20 minutes)

Presenter: BRESSLER (CERN), Shikma (CERN)

Calorimeters + RICH Technologies ...

Contribution ID: 93

Type: not specified

Calorimeters + RICH Technologies for HEP experiments

Monday, 30 June 2025 16:40 (20 minutes)

Presenter: GAUDIO (INFN-PAVIA), Gabriella (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

Parallel 6 - DETECTOR TECHNOL ...

Contribution ID: 94

Type: not specified

Parallel 6 - DETECTOR TECHNOLOGIES (part II)

Monday, 30 June 2025 17:20 (1 minute)

Beyond accelerators and emerging ...

Contribution ID: 95

Type: not specified

Beyond accelerators and emerging technologies

Technologies for Neutrino and Da...

Contribution ID: 96

Type: not specified

Technologies for Neutrino and Dark Matter Experiments

Monday, 30 June 2025 17:22 (18 minutes)

Presenter: GIL-BOTELLA (CIEMAT), Inés (CIEMAT) **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

Quantum and emerging technologies

Contribution ID: 97

Type: not specified

Quantum and emerging technologies

Monday, 30 June 2025 17:40 (25 minutes)

Presenter: DOSER (CERN), Michael (CERN)

Discussion extra

Contribution ID: 98

Type: not specified

Discussion extra

Electronics, TDAQ and the ecosys ...

Contribution ID: 99

Type: not specified

Electronics, TDAQ and the ecosystem for instrumentation

ASICs: Lesson Learnt & Perspectives

Contribution ID: 100

Type: not specified

ASICs: Lesson Learnt & Perspectives

Monday, 30 June 2025 18:06 (19 minutes)

Presenter: SIMON (KARLSRUHE INSTITUTE OF TECHNOLOGY), Frank **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

TDAQ Perspectives: triggerless D...

Contribution ID: 101

Type: not specified

TDAQ Perspectives: triggerless DAQ, intelligence on frontend, Al trigger

Monday, 30 June 2025 18:25 (25 minutes)

Presenter: AARRESTAD (ETH ZURICH), Thea (ETH Zurich)

PROVA2- Open S $\dots \ /$ Report of Contributions

Optimizing the environment for d...

Contribution ID: 102

Type: not specified

Optimizing the environment for detector R&D: industry involvement, person-power and resources

Monday, 30 June 2025 18:50 (25 minutes)

Presenter: DEMARTEAU (OAK RIDGE NATIONAL LABORATORY), Marcel **Session Classification:** Parallel 6 -Detector Technologies

prova

Contribution ID: 103

Type: not specified

prova

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

talk 1

Contribution ID: 104

Type: not specified

talk 1

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

talk 2

Contribution ID: 105

Type: not specified

talk 2

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics

Parallel 8 - DARK MATTER/DARK ...

Contribution ID: 106

Type: not specified

Parallel 8 - DARK MATTER/DARK SECTOR

Monday, 30 June 2025 15:40 (1 minute)

Overview and Methodology of Wo...

Contribution ID: 107

Type: not specified

Overview and Methodology of Working Group

Monday, 30 June 2025 15:41 (24 minutes)

Presenter: EMA (CERN), Yohei

Ultralight Dark Matter and Dark S...

Contribution ID: 108

Type: not specified

Ultralight Dark Matter and Dark Sectors

Monday, 30 June 2025 16:05 (25 minutes)

Presenter: VOGEL (DORTMUND), Julia

Accelerator-based probes

Contribution ID: 109

Type: not specified

Accelerator-based probes

Monday, 30 June 2025 16:31 (24 minutes)

Presenter: OVCHYNNIKOV (CERN), Maksym
Parallel 8 - DARK MATTER/DARK ...

Contribution ID: 110

Type: not specified

Parallel 8 - DARK MATTER/DARK SECTOR

Monday, 30 June 2025 17:20 (1 minute)

Cosmological aspects

Contribution ID: 111

Type: not specified

Cosmological aspects

Monday, 30 June 2025 17:45 (25 minutes)

Presenter: PRADLER (UNIVERSITY OF VIENNA), Josef

Direct and Indirect Detection

Contribution ID: 112

Type: not specified

Direct and Indirect Detection

Monday, 30 June 2025 18:11 (24 minutes)

Presenter: POLLMAN (NIKHEF), Tina

Collider and Interplay with major ...

Contribution ID: 113

Type: not specified

Collider and Interplay with major future facilities

Monday, 30 June 2025 18:35 (25 minutes)

Presenter: D'ONOFRIO (LIVERPOOL), Michela

Direct detection landscape

Contribution ID: 114

Type: not specified

Direct detection landscape

Monday, 30 June 2025 17:22 (23 minutes)

Presenter: AGNES (GSSI), Paolo (GSSI)

Parallel 2 - ACCELERATOR TECH...

Contribution ID: 115

Type: not specified

Parallel 2 - ACCELERATOR TECHNOLOGIES

Monday, 30 June 2025 11:15 (1 minute)

Presenter: MUELLER (KIT) - CONVENER, Anke-Susanne

Session Classification: Parallel 2 - Accelerator Technologies

Parallel 4 - STRONG INTERACTIO ...

Contribution ID: 116

Type: not specified

Parallel 4 - STRONG INTERACTIONS

Monday, 30 June 2025 11:15 (1 minute)

Session Classification: Parallel 4 - Strong Interactions

Introduction: Strong Interactions ...

Contribution ID: 117

Type: not specified

Introduction: Strong Interactions WG and ESPP inputs

Monday, 30 June 2025 11:16 (14 minutes)

Presenter: SIGNORILE SIGNORILE (INFN), Chiara **Session Classification:** Parallel 4 - Strong Interactions

Precision QCD: state-of-the-art an ...

Contribution ID: 118

Type: not specified

Precision QCD: state-of-the-art and prospects with future facilities

Monday, 30 June 2025 11:30 (45 minutes)

Presenter: D'ENTERRIA (CERN), David (CERN) **Session Classification:** Parallel 4 - Strong Interactions

QCD input to cosmic rays and com ...

Contribution ID: 119

Type: not specified

QCD input to cosmic rays and compact stellar objects: open questions and next challenges

Monday, 30 June 2025 12:15 (22 minutes)

Presenter: MANTOVANI SARTI (TUM), Valentina **Session Classification:** Parallel 4 - Strong Interactions

Prospects for exotic hadron physics

Contribution ID: 120

Type: not specified

Prospects for exotic hadron physics

Monday, 30 June 2025 12:37 (23 minutes)

Presenters: GERARDIN (AIX-MARSEILLE UNIVERSITY), Antoine; PAPPAGALLO (INFN), Marco (INFN & University of Bari)

Session Classification: Parallel 4 - Strong Interactions

Parallel 4- STRONG INTERACTIO ...

Contribution ID: 121

Type: not specified

Parallel 4- STRONG INTERACTIONS (part II)

Monday, 30 June 2025 14:00 (1 minute)

Session Classification: Parallel 4- Strong Interactions (part II)

Partonic dynamics in protons and ...

Contribution ID: 122

Type: not specified

Partonic dynamics in protons and nuclei: prospects with future measurements at HL-LHC and electron-hadron colliders

Monday, 30 June 2025 14:01 (44 minutes)

Presenter: ARMESTO (IGFAE-COMPOSTELA UNIV.), Néstor (Universidade de Santiago de Compostela)

Session Classification: Parallel 4- Strong Interactions (part II)

Hot and dense QCD: future prospe ...

Contribution ID: 123

Type: not specified

Hot and dense QCD: future prospects in heavy-ion collisions

Monday, 30 June 2025 14:45 (45 minutes)

Presenter:WIEDEMANN (CERN), Urs Wiedemann (CERN PH TH)Session Classification:Parallel 4- Strong Interactions (part II)

Parallel 9 - COMPUTING

Contribution ID: 124

Type: not specified

Parallel 9 - COMPUTING

Monday, 30 June 2025 15:40 (1 minute)

Presenter: BOCCALI (INFN) - CONVENER, Tommaso (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Summary from WG AI

Contribution ID: 125

Type: not specified

Summary from WG AI

Monday, 30 June 2025 15:42 (8 minutes)

Presenter: KASIECZKA (HAMBURG UNIVERSITY), Gregor (Universität Hamburg) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

AI for fast inference in real-time s...

Contribution ID: 126

Type: not specified

Al for fast inference in real-time systems: status and future perspectives

Monday, 30 June 2025 15:50 (10 minutes)

Presenter: AARRESTAD (ETH ZURICH), Thea (ETH Zurich)

Summary from WG Facilities

Contribution ID: 127

Type: not specified

Summary from WG Facilities

Monday, 30 June 2025 16:01 (9 minutes)

Presenter: GIRONE (CERN), Maria (CERN)

HPC Integration in HEP

Contribution ID: 128

Type: not specified

HPC Integration in HEP

Monday, 30 June 2025 16:10 (10 minutes)

Presenter: FILIPCIC (JSI), Andrej **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Sustainable Computing Facilities t ...

Contribution ID: 129

Type: not specified

Sustainable Computing Facilities through Industry Collaboration

Monday, 30 June 2025 16:20 (10 minutes)

Presenter: SUAREZ (SIPEARL), Estela

Summary from WG Software

Contribution ID: 130

Type: not specified

Summary from WG Software

Monday, 30 June 2025 16:31 (9 minutes)

Presenter: SKIDMORE (UNIVERSITY OF WARWICK), Nicole (University of Warwick) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

HEP software: past, status and pro ...

Contribution ID: 131

Type: not specified

HEP software: past, status and prospects

Monday, 30 June 2025 16:40 (10 minutes)

Presenter: RODRIGUES (UNIVERSITY OF LIVERPOOL), Eduardo (University of Liverpool) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Key4HEP and Future collider soft ...

Contribution ID: 132

Type: not specified

Key4HEP and Future collider software

Monday, 30 June 2025 16:50 (10 minutes)

Presenter: REICHENBACH (CERN / UNIVERSITY OF BONN), Leonhard (CERN / University of Bonn)

Parallel 9 - COMPUTING

Contribution ID: 133

Type: not specified

Parallel 9 - COMPUTING

Monday, 30 June 2025 17:20 (1 minute)

Presenter: KERSEVAN (JSI - LJUBLJANA UNIVERSITY) - CONVENER, Borut **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Summary from WG Modelling

Contribution ID: 134

Type: not specified

Summary from WG Modelling

Monday, 30 June 2025 17:22 (8 minutes)

Presenter: LANGE (PRINCETON UNIVERSITY), David (Princeton University) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Estimating FCC computational ne ...

Contribution ID: 135

Type: not specified

Estimating FCC computational needs from near term through the 2040s

Monday, 30 June 2025 17:30 (10 minutes)

Presenter: GANIS (CERN), Gerardo (CERN)

Including energy awareness in co...

Contribution ID: 136

Type: not specified

Including energy awareness in computational needs of future experiments

Monday, 30 June 2025 17:40 (10 minutes)

Presenter: DOGLIONI (UNIVERSITY OF MANCHESTER), Caterina (University of Manchester)

Summary from WG New Technol...

Contribution ID: 137

Type: not specified

Summary from WG New Technologies

Monday, 30 June 2025 17:51 (9 minutes)

Presenter: VALLECORSA (CERN), Sofia (CERN)

Quantum Inspired ML on FPGA

Contribution ID: 138

Type: not specified

Quantum Inspired ML on FPGA

Monday, 30 June 2025 18:00 (10 minutes)

Presenter: ZANETTI (INFN), Marco (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Parallel 9 -Computing

Hybrid algorithms

Contribution ID: 139

Type: not specified

Hybrid algorithms

Monday, 30 June 2025 18:10 (10 minutes)

Presenter: AZZAM (QILIMANJARO), Ameer

Discussion

Contribution ID: 140

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 18:20 (55 minutes)

Theoretical landscape

Contribution ID: 141

Type: not specified

Theoretical landscape

Monday, 30 June 2025 11:16 (15 minutes)

Presenter: ISIDORI (UNIVERSITY OF ZURICH), Gino (University of Zurich) **Session Classification:** Parallel 5 –Flavor

Experimental landscape

Contribution ID: 142

Type: not specified

Experimental landscape

Monday, 30 June 2025 11:31 (15 minutes)

Presenter: SCHUNE (IJCLAB CNRS/UNIVERSITÉ PARIS-SACLAY), Marie-Helene (IJCLab CNRS/Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Parallel 5 – Flavor

Future prospects from Lattice QCD

Contribution ID: 143

Type: not specified

Future prospects from Lattice QCD

Monday, 30 June 2025 11:46 (20 minutes)

Presenter: JUTTNER, A. **Session Classification:** Parallel 5 – Flavor

Rare decays of b and c quarks

Contribution ID: 144

Type: not specified

Rare decays of b and c quarks

Monday, 30 June 2025 12:06 (30 minutes)

Presenter: CALVI (INFN), Marta (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) **Session Classification:** Parallel 5 –Flavor

Tau physics

Contribution ID: 145

Type: not specified

Tau physics

Monday, 30 June 2025 12:36 (24 minutes)

Presenter: SERRANO (IN2P3), Justine (LAL) **Session Classification:** Parallel 5 – Flavor
Parallel 7 –BSM

Contribution ID: 146

Type: not specified

Parallel 7 – BSM

Monday, 30 June 2025 15:40 (1 minute)

Presenter: GONZALEZ SUAREZ (UPPSALA UNIVERSITY (SE) - CONVENER, Rebeca (Uppsala University (SE))

New gauge forces (Z', W'...)

Contribution ID: 147

Type: not specified

New gauge forces (Z', W'...)

Monday, 30 June 2025 15:41 (18 minutes)

Presenters: JUSTE, Aurelio (ICREA/IFAE (Barcelona)); FRANCESCHINI (INFN), Roberto (Rome 3 University)

Compositeness (indirectly from EF ...

Contribution ID: 148

Type: not specified

Compositeness (indirectly from EFT fits)

Monday, 30 June 2025 15:59 (19 minutes)

Presenters: GOUSKOS, Loukas; FRANCESCHINI, Roberto (Rome 3 University) **Session Classification:** Parallel 7 –BSM

Extension of the minimal real scal...

Contribution ID: 149

Type: not specified

Extension of the minimal real scalar sector giving 1st order EW phase transition and possibly stability

Monday, 30 June 2025 16:18 (19 minutes)

Presenter: CRAIG (UC SANTA BARBARA), Nathaniel (UC Santa Barbara) **Session Classification:** Parallel 7 –BSM

Flavor (together with flavor group)

Contribution ID: 150

Type: not specified

Flavor (together with flavor group)

Monday, 30 June 2025 16:37 (19 minutes)

Presenters: SHCHUTSKA (EPFL), Lesya (EPFL); RENNER (CERN), Sophie **Session Classification:** Parallel 7 –BSM

PARALLEL 5 - FLAVOR

Contribution ID: 151

Type: not specified

PARALLEL 5 - FLAVOR

Monday, 30 June 2025 11:15 (1 minute)

Session Classification: Parallel 5 – Flavor

Parallel 7 –BSM

Contribution ID: 152

Type: not specified

Parallel 7 – BSM

Monday, 30 June 2025 17:20 (1 minute)

Presenters: MAIER (CERN), Benedikt; MALTONI (LOUVAIN, BOLOGNA), Fabio (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Symmetries as a solution of the Hi ...

Contribution ID: 153

Type: not specified

Symmetries as a solution of the Higgs naturalness problem; SUSY and other models (such as neutral naturalness)

Monday, 30 June 2025 17:21 (18 minutes)

Presenters: JUSTE (ICREA/IFAE), Aurelio (ICREA/IFAE (Barcelona)); COHEN (CERN), Tim (CERN)

PARALLEL 5 - FLAVOUR (Part 2)

Contribution ID: 154

Type: not specified

PARALLEL 5 - FLAVOUR (Part 2)

Monday, 30 June 2025 14:00 (1 minute)

Session Classification: Parallel 5 – Flavor (part II)

Minimal dark matter (WIMP)

Contribution ID: 155

Type: not specified

Minimal dark matter (WIMP)

Monday, 30 June 2025 17:39 (19 minutes)

Presenters: DE COSA (ETHZ), Annapaola (ETHZ); COHEN (CERN), Tim (CERN) **Session Classification:** Parallel 7 –BSM

CPV & CKM elements from heavy...

Contribution ID: 156

Type: not specified

CPV & CKM elements from heavy quark decays

Monday, 30 June 2025 14:01 (29 minutes)

Presenter: HUMAIR, T.

Session Classification: Parallel 5 – Flavor (part II)

Flavour physics with W & Z

Contribution ID: 157

Type: not specified

Flavour physics with W & Z

Monday, 30 June 2025 14:30 (20 minutes)

Presenter: KOPPENBURG (NIKHEF), Patrick (Nikhef) **Session Classification:** Parallel 5 –Flavor (part II)

SM tests with Kaons & pions

Contribution ID: 158

Type: not specified

SM tests with Kaons & pions

Monday, 30 June 2025 14:50 (15 minutes)

Presenter: MARCHEWSKII

Session Classification: Parallel 5 – Flavor (part II)

EMDs and LFV in light families

Contribution ID: 159

Type: not specified

EMDs and LFV in light families

Monday, 30 June 2025 15:05 (25 minutes)

Presenter: PIGNOL (LPSC - IN2P3), Guillaume (Université Grenoble Alpes) **Session Classification:** Parallel 5 – Flavor (part II)

buffer: dark photon

Contribution ID: 160

Type: not specified

buffer: dark photon

Monday, 30 June 2025 17:58 (10 minutes)

Presenters: DE COSA (ETHZ), Annapaola (ETHZ); SHCHUTSKA (EPFL), Lesya (EPFL); COHEN (CERN), Tim (CERN)

buffer: dark higgs

Contribution ID: 161

Type: not specified

buffer: dark higgs

Monday, 30 June 2025 18:08 (10 minutes)

Presenters: DE COSA (ETHZ), Annapaola (ETHZ); SHCHUTSKA (EPFL), Lesya (EPFL); CRAIG (UC SANTA BARBARA), Nathaniel (UC Santa Barbara)

buffer: HNLs

Contribution ID: 162

Type: not specified

buffer: HNLs

Monday, 30 June 2025 18:18 (10 minutes)

Presenters: DE COSA (ETHZ), Annapaola (ETHZ); SHCHUTSKA (EPFL), Lesya (EPFL); FRANCES-CHINI (INFN), Roberto (Rome 3 University)

buffer: ALPs

Contribution ID: 163

Type: not specified

buffer: ALPs

Monday, 30 June 2025 18:28 (10 minutes)

Presenters: DE COSA (ETHZ), Annapaola (ETHZ); SHCHUTSKA (EPFL), Lesya (EPFL); RENNER (CERN), Sophie

Discussion on Portals

Contribution ID: 164

Type: not specified

Discussion on Portals

Monday, 30 June 2025 18:38 (37 minutes)

Parallel 3 - NEUTRINOS AND CO...

Contribution ID: 165

Type: not specified

Parallel 3 - NEUTRINOS AND COSMIC MESSENGERS

Monday, 30 June 2025 11:15 (1 minute)

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Neutrino oscillations: neutrino ma...

Contribution ID: 166

Type: not specified

Neutrino oscillations: neutrino masses, mixings and CP symmetry

Monday, 30 June 2025 11:16 (29 minutes)

Presenter: Dr SCOTT (IMPERIAL COLLEGE LONDON), Mark (Imperial College London) **Session Classification:** Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Discussion

Contribution ID: 167

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 11:45 (15 minutes)

Presenter: DOLAN (CERN) - DISCUSSION LEADER, Stephen (CERN) **Session Classification:** Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Neutrino cross-sections

Contribution ID: 168

Type: not specified

Neutrino cross-sections

Monday, 30 June 2025 12:00 (20 minutes)

Presenter: ESTEBAN (UNIVERSITY OF THE BASQUE COUNTRY), Ivan **Session Classification:** Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Discussion

Contribution ID: 169

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 12:20 (15 minutes)

Presenter: GONZALEZ-GARCIA (ICREA-U BARCELONA /YITP-STONYBROOK) - DISCUSSION LEADER, Concepcion (ICREA-U Barcelona and YITP-StonyBrook)

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Parallel 3 - NEUTRINOS AND CO...

Contribution ID: 170

Type: not specified

Parallel 3 - NEUTRINOS AND COSMIC MESSENGERS (part II)

Monday, 30 June 2025 14:00 (1 minute)

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers (part II)

BSM searches in neutrino experim...

Contribution ID: 171

Type: not specified

BSM searches in neutrino experiments

Monday, 30 June 2025 14:01 (19 minutes)

Presenter: KOPP (CERN AND JGU MAINZ), Joachim (CERN and JGU Mainz)Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers (part II)

Discussion

Contribution ID: 172

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 14:20 (15 minutes)

Presenter: GONZALEZ-GARCIA (ICREA-U BARCELONA /YITP-STONYBROOK) - DISCUSSION LEADER, Concepcion (ICREA-U Barcelona and YITP-StonyBrook)

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers (part II)

Neutrino mass scale and Nature

Contribution ID: 173

Type: not specified

Neutrino mass scale and Nature

Monday, 30 June 2025 12:35 (20 minutes)

Presenter: FORMAGGIO, Joe

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Discussion

Contribution ID: 174

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 12:55 (5 minutes)

Presenter: IANNI (INFN) - DISCUSSION LEADER, Aldo (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers

Comic messengers

Contribution ID: 175

Type: not specified

Comic messengers

Monday, 30 June 2025 14:35 (30 minutes)

Presenter: HEIJBOER, Aart

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers (part II)

DIscussion

Contribution ID: 176

Type: not specified

Discussion

Monday, 30 June 2025 15:05 (25 minutes)

Presenter: RESCONI, Elisa

Session Classification: Parallel 3 - Neutrinos and Cosmic Messengers (part II)

prova 1

Contribution ID: 177

Type: not specified

prova 1

Monday, 30 June 2025 22:00 (30 minutes)

Session Classification: -

prova 2

Contribution ID: 178

Type: not specified

prova 2

Monday, 30 June 2025 22:30 (30 minutes)

Session Classification: -

talk 1 manu

Contribution ID: 179

Type: not specified

talk 1 manu

Monday, 30 June 2025 22:00 (14 minutes)

Session Classification: -

prova S

Contribution ID: 180

Type: not specified

prova S

Monday, 30 June 2025 11:15 (1h 45m)

Presenter: MORONI, Stefano (Eeee)

Session Classification: Parallel 1 - Electroweak Physics