CASTLE 2024

Report of Contributions

https://agenda.infn.it/e/castle_iii

Welcome & opening remarks

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome & opening remarks

Wednesday, 18 September 2024 09:30 (15 minutes)

Presenter: Prof. CAMERA, Stefano (Università degli Studi di Torino & INFN Torino)

State of the art of optical/near-...

Contribution ID: 2

Type: not specified

State of the art of optical/near-infrared cosmological surveys

Wednesday, 18 September 2024 09:45 (45 minutes)

Review talk(s)

Presenter: Dr BIANCHI, Davide

Cross-Correlation between CIB an...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Cross-Correlation between CIB and Galaxy Clustering

Thursday, 19 September 2024 10:15 (25 minutes)

Presenter: HAN, Jiakang (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Future measurements of S8 param ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Future measurements of S8 parameter with tomographic cross-correlations between LSST and CMB experiments

Wednesday, 18 September 2024 11:25 (25 minutes)

Presenter: SARAF, Chandra Shekhar (Korea Astronomy and Space Science Institute)

State of the art of radio cosmologi ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

State of the art of radio cosmological surveys

Wednesday, 18 September 2024 13:45 (45 minutes)

Review talk(s)

Presenter: SPINELLI, Marta

Unveiling the HI auto-power spect ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Unveiling the HI auto-power spectrum with MeerKAT

Wednesday, 18 September 2024 14:55 (25 minutes)

Presenter: BARBERI SQUAROTTI, Matilde (Università degli Studi di Milano)

State of the art of CMB surveys an ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

State of the art of CMB surveys and complementary observables

Thursday, 19 September 2024 09:30 (45 minutes)

Review talk

Presenter: HU, Bin (Beijing Normal University)

Neutral Hydrogen stacking from ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Neutral Hydrogen stacking from MeerKLASS: challenges, results and prospects for SKA-Mid

Wednesday, 18 September 2024 15:50 (25 minutes)

Presenter: CHEN, Zhaoting (University of Edinburgh)

Cross-correlating the Evolutionary ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Cross-correlating the Evolutionary Map of the Universe (EMU) Pilot Survey with CMB Lensing: Constraints on Cosmology and Galaxy Bias

Wednesday, 18 September 2024 16:15 (25 minutes)

Presenter: TANIDIS, Konstantinos

Fire talks

Contribution ID: 12

Type: not specified

Fire talks

Wednesday, 18 September 2024 17:05 (1 hour)

Presenters: SCARAMELLA, Roberto (INAF - Osservatorio di Roma); MONACO, Pierluigi (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare); DE CARO, Bianca

Detecting Relativistic Doppler via...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Detecting Relativistic Doppler via Multi-tracing a Single Galaxy Population

Wednesday, 18 September 2024 11:50 (25 minutes)

Presenter: MONTANO, Federico (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Cosmology with HI Intensity Map ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Cosmology with HI Intensity Mapping on Small Scales

Wednesday, 18 September 2024 14:30 (25 minutes)

Presenter: MAZUMDER, Aishrila (Jodrell Bank Centre for Astrophysics, University of Manchester)

Squeezing information from radio ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Squeezing information from radio surveys to probe the primordial Universe

Wednesday, 18 September 2024 16:40 (25 minutes)

Presenter: KARAGIANNIS, Dionisys

Constraining the Growth History a ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Constraining the Growth History and Quasar Bias Evolution at High-z with Quaia

Thursday, 19 September 2024 11:10 (25 minutes)

Presenter: PICCIRILLI, Giulia (Università di Roma Tor Vergata)

Model-independent test of General ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Model-independent test of General Relativity through the combination of the Weyl potential and Galaxy Velocities

Thursday, 19 September 2024 11:35 (25 minutes)

Presenter: GRIMM, Nastassia (University of Geneva)

Model-Independent Measurement...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Model-Independent Measurement of the Matter-Radiation Equality Scale from DESI and Tactics for Upcoming Surveys

Wednesday, 18 September 2024 10:30 (25 minutes)

Presenter: BAHR-KALUS, Benedict

Testing gravity through the distor ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Testing gravity through the distortion of time

Thursday, 19 September 2024 12:00 (25 minutes)

Presenter: CASTELLO, Sveva (University of Geneva)

Running primordial perturbations: ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Running primordial perturbations: prospects from future large-scale surveys

Thursday, 19 September 2024 13:55 (25 minutes)

Presenter: PARKINSON, David (Korea Astronomy and Space Science Institute)

Self-calibration of observational sy ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Self-calibration of observational systematic effects

Thursday, 19 September 2024 14:20 (25 minutes)

Presenter: INGRAO, Roberto (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

On cosmological clustering of Gra...

Contribution ID: 22

Type: not specified

On cosmological clustering of Graviational Wave events

Thursday, 19 September 2024 14:45 (25 minutes)

Presenter: FONSECA, José (Institute of Astrophysics and Space Sciences, U. Porto)

Assembly bias in the local PNG ha...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Assembly bias in the local PNG halo bias and its implication for fNL constraints

Thursday, 19 September 2024 15:10 (25 minutes)

Presenter: LAZEYRAS, Titouan (University of Milano Bicocca)

Importance of Relativistic Contrib ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Importance of Relativistic Contributions to the Galaxy Bispectrum

Thursday, 19 September 2024 16:05 (25 minutes)

Presenter: ROSSITER, Samantha (Universita deglie studi di Torino)

Machine learning for cosmology: f...

Contribution ID: 25

Type: not specified

Machine learning for cosmology: from consistency tests to simulation based inference

Friday, 20 September 2024 10:00 (25 minutes)

Presenter: MARTINELLI, Matteo (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Forecasting the sensitivity of pulsa...

Contribution ID: 53

Type: not specified

Forecasting the sensitivity of pulsar timing arrays to scalar induced gravitational waves

Thursday, 19 September 2024 16:30 (25 minutes)

Presenter: CECCHINI, Chiara (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Damping wings in the Lyman-...

Contribution ID: 54

Type: not specified

Damping wings in the Lyman-alpha forest: a model-independent measurement of the neutral fraction at 5.4<z<6.1

Thursday, 19 September 2024 16:55 (25 minutes)

Presenter: SPINA, Benedetta (Heidelberg University)

The infall region as a complement ...

Contribution ID: 55

Type: not specified

The infall region as a complementary probe to cluster counts

Thursday, 19 September 2024 17:20 (25 minutes)

Presenter: MPETHA, Charlie (University of Edinburgh)

Machine Learning Identification of ...

Contribution ID: 56

Type: not specified

Machine Learning Identification of Strongly Lensed Gravitational Waves Events

Friday, 20 September 2024 10:25 (25 minutes)

Presenter: CAMPAILLA, Giulia (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

A Trifecta of Modelling Tools: Na...

Contribution ID: 57

Type: not specified

A Trifecta of Modelling Tools: Navigating COMPAS, Shark and Bayesian Inference for Binary Black Hole Model Selection

Friday, 20 September 2024 10:50 (25 minutes)

Presenter: RAUF, Liana (Australian National University)

Wrap-up discussion

Contribution ID: 58

Type: not specified

Wrap-up discussion

Friday, 20 September 2024 11:15 (1h 5m)

Presenter: PANEL TBD