PIANOFORTE WP5 Infrastructures Workshop

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and introduction to the workshop Pianoforte and INFN

Monday, 29 January 2024 09:00 (10 minutes)

Presentations should address, whenever applicable: facility overview and delivered services; access rules; user support; applicable standards/ quality control procedures; critical aspects, especially those Pianoforte can contribute to mitigate/solve.

INFN welcome by INFN Vicepresident D. Bettoni and INFN-LNS Director S. Gammino

Presenters: BETTONI, Diego (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare); GAMMINO, Santo (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare); BOUFFLER, Simon

Contribution ID: 2 Type: not specified

LNS/Catania LNL/LNGS Facilities

Monday, 29 January 2024 09:10 (20 minutes)

Presenter: CUTTONE, Giacomo (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Contribution ID: 20 Type: not specified

GSI

Tuesday, 30 January 2024 09:00 (15 minutes)

Presenter: DURANTE, Marco

Contribution ID: 21 Type: not specified

Introduction to General summary and perspectives

Tuesday, 30 January 2024 09:15 (10 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Summary from session 1

Tuesday, 30 January 2024 09:25 (10 minutes)

Best practices for Access, Training and financing

Presenters: TKACZYK, Alan Henry (University of Tartu); SAINTIGNY, Yannick (CEA)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Summary from session 2

Tuesday, 30 January 2024 09:35 (10 minutes)

Best practices for Intercomparisons and Quality Assurance

Presenter: CISBANI, Evaristo (ISS)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Summary from session 3

Tuesday, 30 January 2024 09:45 (10 minutes)

Best practices for FAIR

Presenter: AINSBURY, Liz (UKHSA)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Facilities tour

Tuesday, 30 January 2024 11:20 (2 hours)

Contribution ID: 26 Type: not specified

End of first day discussion and initial feedback

Monday, 29 January 2024 17:40 (15 minutes)

STORE (remotely)

Contribution ID: 27 Type: not specified

STORE (remotely)

Monday, 29 January 2024 09:30 (15 minutes)

Presenter: SCHOFIELD, Paul

GANIL

Contribution ID: 28 Type: not specified

GANIL

Monday, 29 January 2024 09:45 (15 minutes)

Presenter: CHEVALIER, Francois

Contribution ID: 29 Type: not specified

CNAO

Monday, 29 January 2024 10:00 (15 minutes)

Presenter: DONETTI, Marco (Fondazione CNAO)

FIGARO

Contribution ID: 30 Type: not specified

FIGARO

Monday, 29 January 2024 10:15 (15 minutes)

Presenter: MAREMONTI, Erica

Contribution ID: 31 Type: not specified

Q & A / Discussion

Monday, 29 January 2024 10:30 (30 minutes)

Contribution ID: 33 Type: not specified

Modern Metrology Lab at IMROH

Monday, 29 January 2024 14:15 (10 minutes)

Presenter: PRLIC, Ivica

Contribution ID: 34 Type: not specified

The Applied Nuclear Energy Laboratory

Monday, 29 January 2024 14:25 (10 minutes)

Presenter: GANDINI, Andrea (Università di Pavia)

Contribution ID: 35 Type: not specified

Enhancing and facilitating access to the infrastructure at JSI and promoting best practices in radiation protection through intercomparison and standardization

Monday, 29 January 2024 14:35 (10 minutes)

Presenter: ZORKO, Benjamin

Contribution ID: 36 Type: not specified

QA/Intercomparison in EURADOS

Monday, 29 January 2024 14:45 (10 minutes)

Presenter: STADTMANN, Hannes (Seibersdorf Labor GmbH and EURADOS)

Contribution ID: 37 Type: not specified

Q & A / Discussion

Monday, 29 January 2024 14:55 (15 minutes)

Contribution ID: 38 Type: not specified

Winner Pianoforte 1st Call, specific infrastrucuture needs –5 min each

Monday, 29 January 2024 15:10 (30 minutes)

Contribution ID: 39 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 30 January 2024 09:55 (1h 5m)

Contribution ID: 40 Type: not specified

WP5 short meeting (restricted)

Tuesday, 30 January 2024 14:20 (1 hour)