Second Annual Meeting (SAM) of EURO-LABS



Report of Contributions

Contribution ID: 57 Type: not specified

Welcome and Introduction

Monday, 9 October 2023 13:30 (30 minutes)

IFJ-PAN

Presenter: LESIAK, Tadeusz

Session Classification: Monday, October 9th-1

Contribution ID: 59 Type: not specified

Scientific Coordinator

Monday, 9 October 2023 14:00 (20 minutes)

Presenter: ALAHARI, Navin (GANIL)

Session Classification: Monday, October 9th-1

Second Annual ... / Report of Contributions

Project Officer

Contribution ID: 60 Type: not specified

Project Officer

Monday, 9 October 2023 14:20 (30 minutes)

Presenter: LAHUERTA MARIN, Angela (REA/C/04)

Session Classification: Monday, October 9th-1

Contribution ID: 61 Type: not specified

Scientific synergies

Monday, 9 October 2023 14:50 (40 minutes)

Presenter: ELSEN, Eckhard (Frankfurt Institute for Advanced Studies)

Session Classification: Monday, October 9th-1

Contribution ID: 62 Type: not specified

WP2 Report

Monday, 9 October 2023 16:00 (25 minutes)

WP2 Coordinator (20'+5' discussion)

Presenter: MAJ, Adam

Session Classification: Monday, October 9th-2: WP2-3-4-5 Reports

WP3 Report

Contribution ID: 63 Type: not specified

WP3 Report

Monday, 9 October 2023 16:25 (25 minutes)

WP3 Coordinator (20'+5' discussion)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: Monday, October 9th-2: WP2-3-4-5 Reports

WP4 Report

Contribution ID: 64 Type: not specified

WP4 Report

Monday, 9 October 2023 16:50 (25 minutes)

WP4 Coordinator (20'+5' discussion)

Presenter: MIKUZ, Marko (Univ. Ljubljana / J. Stefan Inst.)

Session Classification: Monday, October 9th-2: WP2-3-4-5 Reports

WP5 Report

Contribution ID: 65 Type: not specified

WP5 Report

Monday, 9 October 2023 17:15 (25 minutes)

WP5 Coordinator (20'+5' discussion)

Presenter: G. BORGE, Maria Jose (CSIC)

Session Classification: Monday, October 9th-2: WP2-3-4-5 Reports

Contribution ID: 66 Type: not specified

Project office Manager

Presenter: GIACOMELLI, Paolo (INFN Bologna)

Project Office

Contribution ID: 67 Type: not specified

Project Office

Tuesday, 10 October 2023 09:00 (30 minutes)

(20 mins+10 mins Discussion)

Presenter: GIACOMELLI, Paolo (INFN Bologna)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 68 Type: not specified

Task Leader WP2.1 - Stable ion beams

Tuesday, 10 October 2023 09:30 (15 minutes)

Presenter: GREENLEES, Paul (University of Jyväskylä)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 69 Type: not specified

Task leader WP2.2 - Radioactive ion beams

Tuesday, 10 October 2023 09:45 (15 minutes)

Presenter: STEPHAN, Iulian (IJCLab Orsay)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 70 Type: not specified

Task Leader WP2.3 Neutron Beam Facilities

Tuesday, 10 October 2023 10:00 (15 minutes)

Presenter: MENGONI, Alberto (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 71 Type: not specified

Task leader WP2.4 - Theoretical Support

Tuesday, 10 October 2023 10:15 (30 minutes)

Presenter: RODRIGUEZ-GALLARDO, Manuela (Universidad de Sevilla)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 72 Type: not specified

WP2 Task Leader 2.5 - Service improvements

Tuesday, 10 October 2023 11:15 (25 minutes)

Presenter: DURANTE, Marco (GSI)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 73 Type: not specified

WP3 Task Leader 3.1 - Material Testing

Tuesday, 10 October 2023 11:40 (20 minutes)

Presenter: CHARITONIDIS, Nikolaos (CERN)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

WP3 Task Leader 3.2 - Technology Infrastructures

Tuesday, 10 October 2023 12:00 (20 minutes)

Presenter: LERAY, Sylvie (CEA Saclay)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 75 Type: not specified

WP3 Task Leader 3.3 - Electron and plasma beams

Tuesday, 10 October 2023 12:20 (20 minutes)

Presenter: GLEESON, Anthony (UKRI)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 76 Type: not specified

WP3 Task Leader 3.4 Applications

Tuesday, 10 October 2023 12:40 (20 minutes)

Presenter: GRYCZKA, Urszula (Institute of Nuclear Chemistry and Technology)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

WP4 Task Leader 4.1 - Test Beams

Tuesday, 10 October 2023 14:00 (15 minutes)

Presenter: HOLZER, Eva Barbara (CERN)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 78 Type: not specified

WP4 Task Leader 4.2 - Detector characterization

Tuesday, 10 October 2023 14:15 (15 minutes)

Presenter: ARTECHE, Fernando (ITAINNOVA)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 79 Type: not specified

WP4 Task Leader 4.3 - Irradiation Facilities

Tuesday, 10 October 2023 14:30 (15 minutes)

Presenter: MOLL, Michael (CERN)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: **80** Type: **not specified**

WP4 Task Leader 4.4 - Services improvements

Tuesday, 10 October 2023 14:45 (25 minutes)

Presenter: MIKUZ, Marko (Univ. Ljubljana / J. Stefan Inst.)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 81 Type: not specified

WP4 Task Leader 5.1 - Diversity & Dissemination

Tuesday, 10 October 2023 15:10 (15 minutes)

Presenter: GIACOMELLI, Paolo (INFN Bologna)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 82 Type: not specified

WP5 Task Leader 5.2 - Open Data

Tuesday, 10 October 2023 15:25 (15 minutes)

Presenter: LEMASSON, Antoine (GANIL / CNRS)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 83 Type: not specified

WP5 Task Leader 5.3 - Machine Learning

Tuesday, 10 October 2023 15:40 (20 minutes)

Presenter: APPEL, Sabrina (GSI)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 84 Type: not specified

WP5 Task Leader 5.4 - Training

Tuesday, 10 October 2023 16:30 (15 minutes)

Chairperson:

Presenter: TRACHE, Livius Marian (IFIN-HH)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 85 Type: not specified

Status of the 1st Periodic Report

Tuesday, 10 October 2023 16:45 (15 minutes)

Presenter: COLONNA, Maria (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Session Classification: Tuesday, October 10th

Contribution ID: 86 Type: not specified

Nuclear Physics Road map

Wednesday, 11 October 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: LEWITOWICZ, Marek (GANIL)

Session Classification: Wednesday, October 11th

Contribution ID: 87 Type: not specified

Detectors Road map

Wednesday, 11 October 2023 10:30 (30 minutes)

Presenter: BERGAUER, Thomas (HEPHY Vienna)

Session Classification: Wednesday, October 11th

Contribution ID: 88 Type: not specified

Accelerators Road map

Wednesday, 11 October 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: BIAGIONI, Angelo (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Session Classification: Wednesday, October 11th

Contribution ID: 89 Type: not specified

Report by the Chairperson of the Governing Board

Wednesday, 11 October 2023 11:20 (10 minutes)

Presenter: GSCHWENDTNER, Edda (CERN)

Session Classification: Wednesday, October 11th

Contribution ID: 90 Type: not specified

Ethics -External ethics advisor

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Wednesday, October 11th}$

Contribution ID: 91 Type: not specified

Next Steps and Queries

Wednesday, 11 October 2023 11:30 (45 minutes)

Steering Committee

Presenters: MAJ, Adam (IFJ-PAN); EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN); COLONNA, Maria (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare); G. BORGE, Maria Jose (CSIC); MIKUZ, Marko (Univ. Ljubljana / J. Stefan Inst.); Dr ALAHARI, Navin (GANIL); GIACOMELLI, Paolo (INFN Bologna)

Session Classification: Wednesday, October 11th