SOSC 2022 Fourth International School on Open Science Cloud

Europe/Rome
INFN Perugia

INFN Perugia

Via Alessandro Pascoli, 23c 06123 Perugia
Daniele Bonacorsi (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) , Daniele Spiga (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) , Davide Salomoni (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) , Livio Fano' (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) , Luca Scrucca, Mirko Mariotti (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)
Description

The theme of the fourth International School on Open Science Cloud is “Computing Models for Scientific Experiments”

Registration
SOSC22 Registration Form
Participants
  • Davide Marcato
  • Giovanni Savarese
  • Nasrin Sahranavardfard
School contact - mail
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Lectures: Introduction
      • 9:00 AM
        Introduction and Keynote 1h
      • 10:00 AM
        The project: Building a computing model 1h
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffee Break 20m
    • 11:20 AM 1:20 PM
      Lectures: Fundamentals
      • 11:20 AM
        How do I manage applications: Containers 2h
    • 1:20 PM 2:20 PM
      Lunch break 1h Aula 1 (floor -1) (Dipartimento di Fisica)

      Aula 1 (floor -1)

      Dipartimento di Fisica

      Viale Berti Pichat 6/2 40127 Bologna
    • 2:20 PM 4:20 PM
      Lectures: Fundamentals
      • 2:20 PM
        How do I manage my data: Block vs. Object storage 1h
      • 3:20 PM
        How do I manage my data: Reading and Writing 1h
    • 4:20 PM 4:40 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:40 PM 6:00 PM
      Hands On
    • 7:30 PM 10:30 PM
      Special Session: A special session focusing on FPGA
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Lectures: Fundamentals
      • 9:00 AM
        Organizing software and actions: Argo Workflows 2h
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffee Break 20m
    • 11:20 AM 1:20 PM
      Lectures: Tools for data handling and processing
      • 11:20 AM
        Working with data: Jupyter and Pandas 2h
    • 1:20 PM 2:20 PM
      Lunch Break 1h
    • 2:20 PM 4:20 PM
      Hands On
    • 4:20 PM 4:50 PM
      Coffee Break 30m
    • 4:50 PM 6:00 PM
      Hands On
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Lectures: Machine Learning
      • 9:00 AM
        Machine Learning: Basics 2h
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffe Break 20m
    • 11:20 AM 1:20 PM
      Lectures: Machine Learning
      • 11:20 AM
        Machine Learning: Keras 2h
    • 1:20 PM 2:20 PM
      Lunch Break 1h
    • 2:20 PM 4:20 PM
      Hands On
    • 4:20 PM 4:40 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:40 PM 6:00 PM
      Hands On
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Lectures: Workflow Management
      • 9:00 AM
        How do I distribute my Jupyter: Dask 1h
      • 10:00 AM
        How do I distribute my Jupyter: Spark 1h
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffee Break 20m
    • 11:20 AM 1:20 PM
      Lectures: Workflow Management
      • 11:20 AM
        How do I parallelize my workloads: Workflow management 2h
    • 1:20 PM 2:20 PM
      Lunch Break 1h
    • 2:20 PM 4:20 PM
      Hands On
    • 4:20 PM 4:40 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:40 PM 6:00 PM
      Hands On
    • 8:30 PM 11:00 PM
      Social Dinner 2h 30m
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Final session Aula 1 (floor -1) (Dipartimento di Fisica)

      Aula 1 (floor -1)

      Dipartimento di Fisica

      Viale Berti Pichat 6/2 40127 Bologna
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Lectures: Wrap-up
    • 12:30 PM 2:30 PM
      Lunch Break 2h