On the crest of a wave: a four-decade long scientific journey in honor of Valeria Ferrari

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Opening of the Director of the Physics Department

Friday, 22 February 2019 08:45 (15 minutes)

Presenter: MATALONI, Paolo (Sapienza Università di Roma - Dipartimento di Fisica)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Gravitational Wave Research from the 1990s to the Present Day

Friday, 22 February 2019 09:00 (45 minutes)

Presenter: SCHUTZ, Bernard (Cardiff University)

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Half a century of progress in the theory of relativistic stellar oscillations

Friday, 22 February 2019 09:45 (45 minutes)

Presenter: KOKKOTAS, Kostas (Tubingen University)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Promoting the physics of compact objects to the heart of EU science

Friday, 22 February 2019 11:15 (45 minutes)

Presenter: REZZOLLA, Luciano (Frankfurt University)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Astrophysical sources of gravitational waves: stochastic backgrounds, compact binaries, and massive black hole mergers

Friday, 22 February 2019 12:00 (45 minutes)

Presenter: SCHNEIDER, Raffaella (Sapienza University of Rome)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Modeling Neutron Star Matter in the Age of Gravitational Waves

Friday, 22 February 2019 14:30 (45 minutes)

Presenter: BENHAR NOCCIOLI, Omar (ROMA1)

Contribution ID: 8 Type: not specified

From exact solutions to approximation and numerical methods in relativity and cosmology

Friday, 22 February 2019 15:15 (45 minutes)

Presenter: BRUNI, Marco (Portsmouth University)

Contribution ID: 9 Type: not specified

The detection of GWs and future challenges

Friday, 22 February 2019 16:45 (45 minutes)

Presenter: PAPA, Maria Alessandra (Max Planck Inst. for Gravitational Physics)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Valeria the supervisor: mentoring a generation of gravitational physicists

Friday, 22 February 2019 17:30 (15 minutes)

Presenter: GUALTIERI, Leonardo (ROMA1)

Contribution ID: 11 Type: not specified

A journey through gravitational physics: the Fellowship of the Waves

Friday, 22 February 2019 17:45 (20 minutes)

Presenter: FERRARI, Valeria (ROMA1)