WORKSHOP ON PICO-SECOND TIMING DETECTORS FOR PHYSICS AND MEDICAL APPLICATIONS



Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome

Wednesday, 16 May 2018 14:00 (10 minutes)

Presenter: CARTIGLIA, Nicolo' (TO)

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

ASIC Design for precision timing

Wednesday, 16 May 2018 14:10 (35 minutes)

Presenter: RIVETTI, Angelo (TO)

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

ASICs for picosecond timing and toward femtosecond timing

Wednesday, 16 May 2018 14:50 (30 minutes)

Presenter: GARY, Varner

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 6 Type: not specified

Timing amplifiers

Wednesday, 16 May 2018 15:20 (30 minutes)

Presenter: ERICH, Griesmayer

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Electronics for Precision ToF Readout and other Aspects of Picosecond Timing

Wednesday, 16 May 2018 16:20 (30 minutes)

Presenter: Prof. PINFOLD, James (University of Alberta)

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 8 Type: not specified

SiPM readout circuitry for fast timing

Presenter: GUASCOM, David

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Front-End electronics optimization for time tagging with Ultra-Fast Silicon Detectors

Wednesday, 16 May 2018 16:50 (30 minutes)

Presenter: Mr FAUSTI, Federico (INFN)

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of the research in the TOFFEE ASIC

Wednesday, 16 May 2018 17:20 (30 minutes)

Presenter: OLAVE, Elias Jonhatan (TO)

Session Classification: ASIC

Contribution ID: 11 Type: not specified

ATLAS Forward Proton (AFP) time-of-flight (ToF) detector - construction & existing experiences

Thursday, 17 May 2018 10:15 (30 minutes)

Presenter: SYKORA, Tom

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 12 Type: not specified

Status of the CT-PPS timing detector

Thursday, 17 May 2018 11:15 (30 minutes)

Presenter: Dr BAECHLER, Joachim (CERN)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 13 Type: not specified

Totem Timing detector: Sampic and UFSD at the LHC

Thursday, 17 May 2018 11:45 (30 minutes)

Presenter: MINAFRA, Nicola (The University of Kansas)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 14 Type: not specified

Low-Gain Avalanche Diodes for Precision Timing in the CMS Endcap

Thursday, 17 May 2018 12:15 (30 minutes)

Presenter: SOLA, Valentina (TO)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 15 Type: not specified

The ATLAS High-Granularity Timing Detector

Thursday, 17 May 2018 12:45 (30 minutes)

Presenter: Ms SACERDOTI, Sabrina (Universidad de Buenos Aires)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 16 Type: not specified

Development of Crystal+SiPM Sensors for the Central CMS MIP Timing Detector

Thursday, 17 May 2018 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr GHEZZI, Alessio (MIB)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 17 Type: not specified

The need for UFSD for the EIC and Argonne's emerging R&D program

Thursday, 17 May 2018 14:45 (30 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Experiments

Contribution ID: 18 Type: not specified

PICOSEC: Charged particle timing to 24 picosecond precision with a Micromegas based detector

Thursday, 17 May 2018 09:15 (30 minutes)

PICOSEC: Charged particle timing...

Presenter: Dr WHITE, Sebastian (Princeton University)

Session Classification: Gas detector for timing

Contribution ID: 19 Type: not specified

New developments in the detection of single soft photons

Presenter: Dr VAN DER GRAAF, Harry (Nikhef)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Fast Advanced Scintillator Timing - COST Action TD1401

Thursday, 17 May 2018 15:15 (30 minutes)

Presenter: Mrs AUFFRAY, Etiennette (CERN)

Session Classification: Photons and scintillators

Contribution ID: 21 Type: not specified

Design and evaluation of a versatile sub-ns light pulser

Thursday, 17 May 2018 15:45 (30 minutes)

Presenter: Mr RONGEN, Martin (RWTH Aachen)

Session Classification: Photons and scintillators

Contribution ID: 22 Type: not specified

Development of the Tachyon II, a Demonstration TOF-PET Camera with 127 ps Timing Resolution

Thursday, 17 May 2018 16:45 (30 minutes)

Presenter: MOSES, William Walton

Session Classification: Systems

Contribution ID: 23 Type: not specified

Fast Silicon Detectors for beam monitoring in proton therapy: MoVeIT preliminary results.

Thursday, 17 May 2018 17:15 (30 minutes)

Presenter: VIGNATI, Anna (TO)

Session Classification: Systems

Contribution ID: 24 Type: not specified

The Time Spot Project: fast timing with 3D detectors

Thursday, 17 May 2018 17:45 (30 minutes)

Presenter: PICCOLO, Lorenzo

Session Classification: Systems

Contribution ID: 25 Type: not specified

Latest results from SAMPIC

Thursday, 17 May 2018 09:45 (30 minutes)

Presenter: Mr BRETON, Dominique (LAL ORSAY)

Session Classification: Systems

Contribution ID: 26 Type: not specified

Weigthfield2: a friendly simulator for Silicon detectors

Friday, 18 May 2018 09:00 (30 minutes)

Weigthfield2: a friendly simulator \dots

Presenter: CARTIGLIA, Nicolo' (TO)

Session Classification: Software simulation

Contribution ID: 27 Type: not specified

Tests of an LGAD detetctor using a Linac for radiotherapy

Friday, 18 May 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: ISIDORI, Tommaso

Session Classification: LGAD - APD sensors for timing

Contribution ID: 28 Type: not specified

Measurement of timing precision of Ultra-fast silicon detectors

Friday, 18 May 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: SADROZINSKI, Hartmut (SCIPP UC Santa Cruz)

Session Classification: LGAD - APD sensors for timing

Contribution ID: 29 Type: not specified

Characterization of Irradiated APDs and Broadband Amplifiers for Timing Applications

Friday, 18 May 2018 11:00 (30 minutes)

Presenter: CENTIS VIGNALI, Matteo

Session Classification: LGAD - APD sensors for timing

Contribution ID: 30 Type: not specified

UFSD picosecond time resolution: present and future

Presenter: ARCIDIACONO, Roberta (TO)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Registration starts at 12:00

Wednesday, 16 May 2018 12:00 (1 hour)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Multi-anode Detector Development at Photek

Friday, 18 May 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: CONNEELY, Tom

Contribution ID: 33 Type: not specified

Welcome from the INFN director

Presenter: RIVETTI, Angelo (TO)

Contribution ID: 34 Type: not specified

SiPM readout circuitry for fast timing

Friday, 18 May 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: GASCON, David

Contribution ID: 35 Type: not specified

Picosecond resolution THz timing processor for keV energy electrons

Friday, 18 May 2018 12:30 (30 minutes)

Presenter: ZHAMKOCHYAN (Simon)