Workshop on Innovative Delivery Systems in Particle Therapy



Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: Oral presentations

Particle Therapy Beam Delivery: Goals and Challenges

Thursday, 23 February 2017 13:30 (40 minutes)

Presenter: Prof. FLANZ, Jay (Massachusetts General Hospital - Boston, USA)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 3 Type: not specified

Motivation and potential of fast dose delivery

Thursday, 23 February 2017 14:10 (30 minutes)

Presenter: Dr PSOROULAS, Serena (Paul Scherrer Institute (PSI) - Villigen, Switzerland)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Update on proton therapy research at the University of Texas, M. D. Anderson Cancer Center

Thursday, 23 February 2017 16:10 (40 minutes)

Presenter: Dr TITT, Uwe (MD Anderson Cancer Center - Houston, USA)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Development of NIRS fast scanning system

Thursday, 23 February 2017 15:10 (30 minutes)

Presenter: Dr FURUKAWA, Takuji (National Institute of Radiological Sciences (NIRS) Chiba, Japan)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Response function measurements of the integral chambers using fast synchrotron extraction

Thursday, 23 February 2017 17:20 (20 minutes)

Presenter: Dr GRAEFF, Christian (Gesellschaft für Schwerionenforschung (GSI) - Darmstadt)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 8 Type: not specified

Commissioning of NIRS gantry and KCC-iRock

Thursday, 23 February 2017 16:50 (30 minutes)

Presenter: Dr SAOTOME, Naoya (National Institute of Radiological Sciences (NIRS) Chiba, Japan)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 9 Type: not specified

Presentation of CNAO

Saturday, 25 February 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr PULLIA, Marco (CNAO)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 11 Type: not specified

Time-resolved strategies for tumor targeting at CNAO

Friday, 24 February 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. BARONI, Guido (Politecnico di Milano - Fondazione CNAO)

Session Classification: Organ Motion Strategies

Contribution ID: 12 Type: not specified

4D-optimization and motion-synchronized delivery

Friday, 24 February 2017 11:30 (30 minutes)

Presenter: Dr GRAEFF, Christian (GSI)

Session Classification: Organ Motion Strategies

Contribution ID: 14 Type: not specified

Results of the INSIDE project

Friday, 24 February 2017 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr PENNAZIO, Francesco (Istituto Nazionale di Fisica Nucleate (INFN) - Torino)

Session Classification: Dose Verification

Contribution ID: 15 Type: not specified

Verification of high dynamic dose delivery

Friday, 24 February 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KLIMPKI, Grischa (Paul Scherrer Institute (PSI) - Villigen, Switzerland)

Session Classification: Dose Verification

Contribution ID: 16 Type: not specified

Online dose calculation using GPUs

Friday, 24 February 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: GIORDANENGO, Simona (TO)

Session Classification: Dose Verification

Contribution ID: 17 Type: not specified

Advanced Linac Solutions for Hadrontherapy

Friday, 24 February 2017 12:00 (30 minutes)

Presenter: Dr GARONNA, Adriano (TERA foundation)

Session Classification: New Accelerators for Particle Therapy

Contribution ID: 18 Type: not specified

Proton Therapy Accelerator Research in the UK

Friday, 24 February 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr OPONOWICZ, Ewa (University of Manchester)

Session Classification: New Accelerators for Particle Therapy

Contribution ID: 19 Type: not specified

The Integrated Laser-driven Ion Accelerator System and Ion Beam Radiotherapy

Friday, 24 February 2017 17:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. BOLTON, Paul (Ludwig Maximilians University - Munich)

Session Classification: New Accelerators for Particle Therapy

Contribution ID: 20 Type: not specified

Use of complementary simulation codes in complex beam optics

Friday, 24 February 2017 17:30 (30 minutes)

Presenter: Dr GERBERSHAGEN, Alexander (Paul Scherrer Institute (PSI) - Villigen, Switzerland)

Session Classification: New Accelerators for Particle Therapy

Contribution ID: 21 Type: not specified

Proton beam scanning with pulsed beam

Friday, 24 February 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr DE WILDE, Olivier (Ion Beam Applications)

Session Classification: Commercial Systems

Contribution ID: 22 Type: not specified

PBS with Mevion Hyperscan and Adaptive Aperture

Friday, 24 February 2017 14:30 (30 minutes)

Presenter: Dr SCHULTE, Andreas (Mevion Company)

Session Classification: Commercial Systems

Contribution ID: 23 Type: not specified

Hitachi Synchrotron based Particle Therapy Technology

Friday, 24 February 2017 13:30 (30 minutes)

Presenter: Dr TOOTAKE, Satoshi (Hitachi)

Session Classification: Commercial Systems

Contribution ID: 25 Type: not specified

Ocular treatments at CNAO

Friday, 24 February 2017 15:00 (30 minutes)

Presenter: Dr CIOCCA, Mario (Fondazione CNAO)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 26 Type: not specified

Dose delivery challenges at HIT/Marburg

Thursday, 23 February 2017 14:40 (30 minutes)

Presenter: Dr BRONS, Stephan (Heidelberg Ion Beam Therapy Center)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 27 Type: not specified

Commissioning of the Dose Delivery System at MedAustron

Friday, 24 February 2017 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KOWARIK, Gregor (MedAustron)

Session Classification: Current Status and New Challenges

Contribution ID: 28 Type: not specified

Dose Delivery System of the Varian ProBeam system with continuous beam

Thursday, 23 February 2017 17:40 (30 minutes)

Presenter: Dr GÖBEL, Holger (VARIAN Medical Systems Particle Therapy)

Session Classification: Commercial Systems

Contribution ID: 29 Type: not specified

Social Dinner

Thursday, 23 February 2017 20:00 (2 hours)

Welcome

Contribution ID: 30 Type: not specified

Welcome

Thursday, 23 February 2017 13:25 (5 minutes)

Presenter: SACCHI, Roberto (TO)